SIO V Bistrici ob Sotli praznovali družabno, športno in dobrodelno

Trenutno berete:
SIO V Bistrici ob Sotli praznovali družabno, športno in dobrodelno

V minulem vikendu so s kulturnim, športnim in družabnim programom obeležili 38. dan osnovne šole Bistrica ob Sotli. Vrhunec praznovanja je bil nedeljski dobrodelni koncert »Iz srca v srce«, ki je v bistriškem kulturnem domu združil številne nastopajoče in še enkrat več uspešno potrkal na dobra srca obiskovalcev.

Minilo je 38 let odkar so v Bistrici ob Sotli ob prisotnosti tedanjega predsednika Josipa Broza Tita v namen slovesno predali novo šolsko poslopje. Čeprav so v desetletjih po tem v šolskih prostorih proslavili kar nekaj pomembnih obnov in dosežkov, nenazadnje tudi celostno obnovo starega šolskega poslopja, ki je šoli prispevalo viden pečat pri pridobitvi trajnega naziva za najlepše urejeno slovensko osnovno šolo, so praznik dneva šole ter spremljajoče druženje ohranili na datumu, ko proslavljajo obletnico odprtja novejšega dela šolske zgradbe.

Ravnatelj Bogomir Marčinković je predstavil precej dolg seznam izjemnih dosežkov, ki so jih šolarji dosegli na najvišjih tekmovanjih. Vesel dosežkov in prepoznavnosti, ki jo ti bistriški šoli in kraju učenci prinašajo, je bil tudi župan Franjo Debelak.

Ravnatelj Bogomir Marčinkovič je ob praznovanju predstavil vidnejše dosežke šolarjev na raznih šolskih tekmovanjih in povzel, da kot šola s 140 učenci in že z 12 osvojenimi zlatimi priznanji na najvišjih tekmovanjih dosegajo nadpovprečne rezultate. Med večjimi dosežki šole je omenil tudi prejem visokega državnega priznanja za izjemne dosežke na področju osnovnega šolstva, ki ga je šola dobila oktobra lani. Zgodbo o lepem šolskem uspehu pa ta čas piše ekipa robotikov RoboBos, pokalna zmagovalka na mednarodnem tekmovanju FRST LEGO LEAGUE regije Adria. Ekipa bo konec maja Slovenijo zastopala na odprtem svetovnem prvenstvu na univerzi v Arkansasu v Združenih državah Amerike.

Čestitke za izjemne dosežke je bistriški šoli in učencem v svojem nagovoru izrekel tudi župan Franjo Debelak. Dejal je, da imajo dve moderno opremljeni šolski poslopji, ki so plod dobrega sodelovanja občine in šole, a da so največje bogastvo šole učenci, ki dosegajo vrhunske uspehe, za kar gre zasluga tako učiteljem, mentorjem kot tudi staršem otrok. Naznanil je tudi, da bo šola med poletnimi počitnicami zaživela še v lepši luči, manjših posodobitev bodo iz sredstev nacionalnega razpisa deležni prostori v telovadnici. Dan šole so šolarji, učitelji in ostali šolski delavci proslavili z druženjem treh generacij na pohodu in kolesarjenju po okolici šole.

Praznovanje se je nadaljevalo v nedeljskem popoldnevu z dobrodelnim koncertom Društva prijateljev mladine in osnovne šole, ki so v dvorano kulturnega doma pritegnili tako veliko obiskovalcev, da so nekateri morali koncert spremljati kar iz preddverja. Lep in s čustvi prepleten program so pripravile mlajše generacije domačinov in gostujočih glasbenikov. Koncert sta ob plesnih korakih Petre Preininger in Davorja Stojakovića otvorili pevki Lara Božjak in Neža Švajger, nato so se zvrstili nastopi vrtčevskih otrok, otroškega in mladinskega šolskega zbora, dekliškega cerkvenega pevskega zbora La Vita, posamezne pesmi so ob zborovski ali instrumentalni spremljavi popestrili vokalisti Adrijan Černelč, Milena Kunej in Benjamin Lipnik, Rok Jurak, Matej Terner in prijateljev,

Z dobrodelnim koncertom so občanom pripravili lep nedeljski dopoldan in pomagali otrokom iz socialno ogroženih družin.

Neža Pratengrazer ter Jana Tavčer. Kot gostje koncerta so vidno navdušeno publiko ogreli vokalni kvartet Kvarta, zmagovalca šova »Slovenija ima talent« WildArt in skupina Mi2, ki so pevske moči združili tudi s šolskim in dekliškim zborom. Besedne niti sta skozi koncert prispevali Jona Kunej in Tina Reher, pod režijo in gonilno silo prireditve se je podpisala Andreja Reher, nad glasbenimi nastopi pa je bdela Metoda Rainer. Izkupiček koncerta je znašal 1.950 evrov, sredstva so namenili v šolski sklad za sofinanciranje šole v naravi, zimovanje otrok iz vrtca, izvedbo ekskurzij ter nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno šibkih družin.

E. Š., foto: E. Š., Društvo prijateljev mladine

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu