SIO Uspešen zaključek prvega Science Hack Daya v Sloveniji

Trenutno berete:
SIO Uspešen zaključek prvega Science Hack Daya v Sloveniji

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani se je v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije, Fakultete za elektrotehniko ter številnih prostovoljcev odvil prvi Science Hack Day v Sloveniji. Na 48-urnem dogodku so se zbrali navdušenci in zanesenjaki s področja znanosti – tako osnovno- in srednješolci kot študentje in že zaposleni –, ki so v ekipah sodelovali na zanimivih projektih, štiri pa so svoje projekte na koncu tudi predstavile. Nagrado občinstva je prejela ekipa Aha, ki je ustvarila interaktivno igro boksa, pri kateri sta mobilna telefona v rokah nasprotnikov merila udarce, na dogodku narejen merilnik pa njun srčni utrip.

»Z organizacijo Science Hack Daya smo želeli prikazati znanost kot nekaj splošno dostopnega. Mnogi udeleženci so se prvič srečali s področjem ideje, pri kateri so sodelovali. Dokazali smo, da lahko brez formalnega predznanja ustvarjaš na področju znanosti,« je povedal Tadej Novak, idejni vodja prvega Science Hack Daya v Sloveniji. »Odziv sodelujočih, gostov in drugih obiskovalcev dogodka je bil zelo pozitiven, zato nameravamo dogodek organizirati tudi prihodnje leto.«

Poleg nagrade občinstva so bile podeljene še tri nagrade s strani strokovne komisije. Nagrado za najbolj izobraževalno idejo je prejela ekipa Zdravosned za spletno stran o ozaveščanju glede pomena zdrave prehrane, nagrada za najboljši prototip pa je šla v roke skupine Mind Control Robot, ki je sestavila in skušala upravljati robota z mislimi. Poleg tega je bila podeljena tudi nagrada za povezovanje znanosti in umetnosti, in sicer jo je prejela ekipa Wisdom MASTERRACE za generator haikujev iz fotografij.

Science Hack Day v Sloveniji je del svetovnega gibanja Science Hack Day, ki se je od leta 2010 odvil že več kot 50-krat v skoraj 20 državah sveta.

Fotografije so vam na voljo tukaj.
Foto: Tadej Novak

Prispevek: ZOTKS

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu