Mladi plus Uredimo vajeništvo in pripravništvo! – Vabimo na nacionalno konferenco

Mladi plus

RSS vir
Prispevki
59
V torek, 4. junija 2019, kot zaključek projekta O kakovostnih okvirih vajeništva in pripravništva pripravljamo nacionalno konferenco o vajeništvu in pripravništvu, ki bo potekala v Veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na Masarykovi cesti 16 v Ljubljani.

Ob 9:00 bomo posvet odprli s predstavitvijo rezultatov projekta na področju vajeništva. Darko Mali iz Centra za poklicno izobraževanje bo nato predstavil evalvacijo vajeniških programov, kot jo je opravil CPI, sledila pa bo še predstavitev izsledkov evalvacije, ki smo jo v okviru projekta izvedli na Sindikatu Mladi plus. Po odmoru bomo predstavili ukrepe za izboljšanje vajeniških programov, ki smo jih v okviru projekta sooblikovali skupaj z vajenci in vajenkami. Prvi del posveta bo trajal do 12:00.

Ob 13:00 se bomo posvetili pripravništvom. Pregledali bomo stanje v reguliranih poklicih na področjih socialnega varstva ter vzgoje in izobraževanja, in sicer po ukinitvi pripravništva kot pogoja za pristop k strokovnemu izpitu. Raziskovalka Dr. Barbara Samaluk (Univerza v Greenwichu) bo nato predstavila izsledke svoje raziskave O procesih prekarizacije ob vstopanju na trg dela, ki jo bomo povezali z glavnimi vsebinskimi poudarki našega projekta. Po odmoru pa bodo študenti in študentke s področij socialnega varstva ter vzgoje in izobraževanja predstavili lastne predloge ukrepov in rešitev za boljši vstop na trg dela in za boljše povezovanje ter sodelovanje z delodajalci. Posvet bomo končali ob 16:00.

Za kavo, čaj in manjše prigrizke bo poskrbljeno. Vabljeni!

https://www.mladiplus.si/wp-content/uploads/2019/05/Posvet-page-001.jpg

The post Uredimo vajeništvo in pripravništvo! – Vabimo na nacionalno konferenco appeared first on Mladi plus.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Mladi plus, mladiplus.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Avtor teme Podobne teme Forum Datum
S Pripravništvo med študijem Splošne informacije
G Pripravništvo Vrtec
Podobne teme


Zadnji prispevki

Na vrhu