Ure za strokovni izpit

Trenutno berete:
Ure za strokovni izpit

Pridružen
6. avg 2019
Prispevki
15
Pozdravljeni,

imela bi vprašanje glede ur za strokovni izpit, in sicer, koliko ur mi pripada iz pedagoške prakse, ki sem jo opravljala v času študija? Vem, da je to 1/3 vseh ur, ampak ne vem točno, kako to štejejo, je odvisno od programa ipd.? In pa, ali se šteje v vse to tudi opazovalna praksa, v obsegu 15 ur (1. letnik mag. stopnje)? Hvala za odgovor.

Lp, Melissa
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pozdravljena,
na spodnji povezavi najdeš datoteko Priznavanje števila ur pedagoške prakse. V datoteki boš našla odgovor na svoje vprašanje. Imaš razdeljeno po Univerzah in programih- prav koliko ur je upoštevanih (se pravi je že opredeljena 1/3). Primer: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta, predšolska vzgoja: priznajo 110ur.
https://www.gov.si/teme/strokovni-izpit-za-strokovne-delavce-v-vzgoji-in-izobrazevanju/
Upam, da ti bo v pomoč.
Lp,
Valentina
 
Jaz se bom kar priključila k tej temi, da ne odpiram nove: kako je z beleženjem oz. "dokazovanjem" števila ur za izpit? Do sedaj sem dobila dve nadomeščanji, nekaj ur pa sem potem pridelala preko podjemnih in avtorskih pogodb. Takrat o tem nisem razmišljala, kar je verjetno precejšnja napaka, ampak: bi morala te ure takrat beležiti na kakšen poseben način (obrazec?), je morda dovolj sama pogodba, iz katere je razvidno opravljeno število ur, obstaja kakšen drug način? :confused: Po mojem grobem izračunu mi manjka še slaba tretjina ur od zahtevanih 840.

Hvala za odgovor!
Lp, Nina
 
Pozdravljena,

ni potrebno posebej beležiti, meni so tam, kjer sem delala samo potrdilo dali, da sem pridobila 80ur s poučevanjem tujcev. Mislim, da bi pogodba bila dovolj, pomembno je, da jim daš dokaz.
Lp, Melissa
 
Pozdravljena,
mene tudi nekaj glede ur za strokovni izpit. Sama imam zaključeno 1.stopnjo Edukacijske vede (v datoteki sem našla, da se upošteva 170 ur prakse). Sedaj pa opravljam še poklicni tečaj iz predšolske vzgoje. Sedaj me zanima koliko ur potrebujem kot pogoj za pristop k strokovnemu izpitu, 560 ali 840? Hvala in lep pozdrav, Lara
 
Pozdravljena Lara,
če poklicni tečaj + diploma zakonsko ustrezajo delovnemu mestu vzgojitelj predšolskih otrok je 840h, v nasprotnem primeru, se pravi pomočnik vzgojitelja pa 560h.

Vzgojitelj predšolskih otrok v programu za predšolske otroke je lahko tudi, kdor je končal:

- univerzitetni študijski program in si pridobil strokovni naslov profesor,
In je opravil študijski program za izpopolnjevanje iz predšolske vzgoje.
Ne glede na določbo prejšnjega odstavka te točke študijskega programa za izpopolnjevanje iz predšolske vzgoje ni potrebno opravljati tistemu, ki je pridobil srednjo strokovno izobrazbo iz predšolske vzgoje.

Po zgornjih besedah predvidevam, da izpolnjuješ pogoje za vzgojitelja predšolskih otrok, torej strokovni izpit opravljaš za vzgojitelja in posledično potrebuješ 840h. Naj me kdo popravi, če ni prav.

Lp, Valentina
 
Hvala za odgovor Valentina,
najbrž je res tako je, saj je logično. Sedaj me pa še nekaj zanima, od 840ur je ena tretjina točk, ki se jih lahko pridobi v okviru pedagoške prakse, 280 ur. Torej meni lahko seštejejo točke iz obeh prask, da pridem do 280 ur? Ostale točke se mi priznajo, ko sem opravljala prostovoljno delo, manjkajoče pa bom morala še opraviti.

Lp, Lara
 
Ne razumem dobro kakšnih praks, iz faksa in tečaja? Kot si že zgoraj omenila ti za Edukacijske vede priznajo 170h (je že opredeljena 1/3 ur prakse), tukaj so všteti vsi trije letniki študija. Mislim, da prakse iz poklicnega tečaja ne upoštevajo, vsaj nisem zasledila v obrazcu. Poskusi pisati mail direktno na ministrstvo glede tega, odgovorijo zelo hitro. Prostovoljstvo se bi lahko štelo v neposredno aktivnost v namen vzgoje in izobraževanja, glede na tvojo izobrazbo lahko pridobiš 80ur. Ampak se upošteva z dokazili, kratkim opisom del, ki si opravljala in seveda potrditve organizacije kjer si delo opravljala. Se pravi skupno imaš sedaj 250ur, ki jih lahko priznajo. Če upoštevajo še prakso poklicnega tečaja toliko več. Ostale ure pridobiš žal samo s pogodbo oziroma delom v vrtcu. Upoštevajo pa tudi ure, ki opraviš kot pomočnica, torej ni nujna zaposlitev kot vzgojiteljica... važna je pogodba viz!

Lp, Valentina
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Pozdravljeni, zanima me ali je dovolj, da za prijavo na strokovni izpit pošljem samo potrdilo...
Odgovori
2
Ogledi
365
Zanima me ali je dovolj, da za prijavo na strokovni izpit pošljem samo potrdilo ravnatelja, da...
Odgovori
0
Ogledi
847
Pozdravljeni, ne najdem odgovora zato ga zastavljam tukaj. Od septembra sem zaposlena kot drugi...
Odgovori
0
Ogledi
990
  • Članek
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje si prizadeva za povečanje ur športne vzgoje za učence od...
Odgovori
0
Ogledi
464
Zdravo vsem. Kmalu bom imela zagovor na ministrstvu. Dobila sem seznam izpraševalk, kdo me bo...
Odgovori
5
Ogledi
527
Vprašanje??? Trenutno delam kot učiteljica v OPB, ampak strokovnega pa moram narediti kot...
Odgovori
2
Ogledi
349
Pozdravljeni, trenutno sem zaposlena na delovnem mestu vzgojitelja v vzgojnem zavodu. Po...
Odgovori
0
Ogledi
329

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu