Ure za strokovni izpit z več zaposlitvami?

Prispevki
12
Naziv
/
Zavod
/
Področje
Vrtec, Osnovna šola, Poklicne in strokovne šole, Gimnazija
Pozdravljeni,

se mogoče komu kaj sanja, na kakšen način dokazuješ opravljene ure za strokovni izpit, v primeru, da jih nabiraš z več zaposlitvami? V smislu dva meseca na eni šoli, nato en mesec drugje ipd. Potrebuješ potrdilo od vsake šole posebej? Pogodbe? In kaj če na pogodbi na razvidno do kdaj točno si delal (piše do vrnitve delavke iz bolniške npr.). In še to - na kakšen način se ure sploh seštevajo? Če si zaposlen za polovični delovni čas, je to 11 (pedagoških) ur na teden ali 20 ur, ker je 40-urni polni delovnik? Upam, da sem razumljivo napisala ...

Neskončno hvaležna bom za odgovor. <3
 
Prispevki
41
Področje
Osnovna šola
Kristin4 kakor sem zasledila, naj bi se štelo vse (torej če imaš 40 urni delavnik, se šteje 40 ur/teden oz 8 ur/dan za strokovni izpit). Kopiram iz strani MIZŠ:
"Pri zaposlitvi za polni delovni čas, kandidat pridobi 40 ur delovnih izkušenj na teden, ne glede na število opravljenih ur učne obveznosti. Opravičene odsotnosti z dela (prazniki, dopust, bolniška odsotnost ipd.) se ne odštevajo od pridobljenih ur delovnih izkušenj."
Torej prešteješ si VSE dneve in jih pomnožiš z 8 (tudi bolniško, praznike, dopust šteješ zraven) in dobiš število ur...

Tudi sama imam na pogodbi zapisano "do vrnitve delavke". V tem primeru mogoče priložiš (poleg pogodbe) še list, ki si ga dobila zadnji dan (o prenehanju zaposlitve). No, vsaj tako bi jaz naredila, ker sem ga tudi dobila. Tudi sama bom v podobni situaciji, ker mi manjka še okoli 80 ur, torej 1/2 meseca dela in bom imela enake "težave" s tem, tako da upam, da še kdo odgovori in pomaga pri tem, da vemo, kaj vse poslati, da bo prav :)
 
Prispevki
1
Tako sem imela jaz. Kot dokazilo sem poslala 3 različne pogodbe o zaposlitvi, vse za določen čas. Vse so mi odobrili in že sem prijavljena na strokovni.

Srečno!
 
Prispevki
25
Področje
Osnovna šola, Gimnazija
Jaz sem uveljavljala ure z vseh možnih vetrov: študenstko delo na šoli, prostovoljno delo v okviru fakultete, pedagoška praksa in nadomeščanje dveh bolniških odsotnosti. Poslala sem potrdila šole o opravljenih urah in je zadostovalo. Je pa letos spomladi nekaj kolegic opravljalo izpit in potrdilo ni bilo dovolj, so morale predložiti še pogodbe.
Srečno pri nabiranju ur ter opravljanju strokovnega izpita!
 
Prispevki
3
Opravljene ure dokazuješ s pogodbami. Štejejo se delovne ure (ne pedagoške). Če imaš v pogodbi zapisano "do vrnitve odsotne delavke", moraš priložiti tudi obvestilo o prenehanju pogodbe oz. delovnega razmerja.
Srečno!
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu