Uporaba mobilnih naprav v VIZ

Prispevki
4
Ali uporabljate mobilne naprave pri pouku? Ali učenci prinesejo svoje telefone, tablice? Katere aplikacije vam pomagajo pri doseganju ciljev pri pouku?
Pregledala sem veliko aplikacij in pri tem razmišljala, kaj je primerno za najmlajše učence, ki še niso opismenjeni do konca. Najprimernejša se mi zdi stran educaplay, kjer dodana pasica namenjena najmlajšim. Uporabne so naloge iskanja,povezovanja,preproste križanke. Ti učenci so šele na prvi vstopni točki v svet moderne tehnologije, ki jim bo pri pouku pomagala. Sama izkušenj še nimam, se pa želim naučiti na primerih dobre in obetavne prakse od drugih, spretnejšiš kolegov in kolegic-predvsem iščem tiste, ki poučujejo v 1.razredu ves čas, tako kot jaz.
Kakšne so tvoje izkušnje?
Hvala
 
Prispevki
3
Spoštovani, pri pouku LUM uporabljam IKT. Učencem prikažem kako se naredi izdelek. Najprej si posnetek pogledajo, nato pokomentiramo skupaj in nato posnetek še enkrat pogledamo. Stvari morajo imeti seveda priravljene na mizicah, da lahko pričnejo z delom. Če se komu zatakne, spustim posnetek še enkrat. Na koncu izdelke pokomentiramo, ovrednnotimo. Največkrat se poslužujem aplikacije Best apps for kids. Tudi sama bi se rada naučila kakšnega drugačnega pristopa. Morda v prihodnje šola nabavi tablice in se bomo skupaj naučili še kaj novega. Želim vam uspešno zaključeno leto in da se kmalu vrnemo v stare tire. Lep pozdrav Mateja Lešničar
 
Prispevki
4
Hvala za odgovor. Tudi jaz se tega občasno poslužujem pri drugošolcih, pri interesni dejavnosti.
lp :)
 
Prispevki
2
V šoli oziroma v razredu (1. razred) imamo le šolski računalnik. Uporablja ga učitelj. Večkrat gremo v računalniško učilnico, kjer se učenci naučijo pravilno računalnik prižgat in ugasnit, na portalu Moja matematika igramo matematične igrice.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu