Učitelj DSP vs. svetovalni delavec

Trenutno berete:
Učitelj DSP vs. svetovalni delavec

Prispevki
1
Pozdravljeni,
Zanimajo me mnenja in pogledi kolegov in kolegic, ki so v svoji karieri delali kot učitelji dsp (poln delovnik) in pozneje kot svetovalni delavci (poln delovnik) ter lahko torej ti dve delovni mesti primerjajo (delovnik, vrsta dela, obremenitve, pogled na dolgi rok).
Zanimajo me vaša mnenja, kakšne so prednosti/ slabosti enega in drugega delovnega mesta oziroma vaše izkušnje, katero izmed njiju vam je bilo bolj všeč in zakaj :)
 
Prispevki
6
Hej. Jaz sem delala sprva kot uciteljica DSP na osnovni šoli. Bilo je precej utrujajoce, dinamicno delo, zahtevno,... Res imas moznost delati z različnimi primanjkljaji, starosti otrok, individualnih potrebah. Sem pa opazila, da te ostali kolektiv ne jemlje resno, ne razumejo kako pomembno je to delo. Nujno pomembno je sodelovanje z drugimi ucitelji. Odvisno od sole kaksen poudarek dajejo na dsp.

Kot svetovalna delovka sem zaposlena trenutno - na srednji soli. Veliko vec je poudarka na svetovanju, dijakom se res lahko posvetim, ostali v kolektivu pridejo k meni po nasvete, pocutis se kot pomemben del sole. Je pa precej vec birokracije, administracije, dela z vodstvom sole in podobno.

Meni delo v šss bolj ustreza.
 
Podpri 0

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu