Učenje za strokovni izpit

Trenutno berete:
Učenje za strokovni izpit

Pridružen
27. jun 2015
Prispevki
66
Področje
  1. Vrtec
Pozdravljeni!

Začela se bom učiti za strokovni izpit in ker je snovi zelo veliko, me zanima, kako ste se vi lotili učenja za strokovni izpit. Ste si pri učenju pomagali tudi z vprašanji oz. s seznamom izpitnih vprašanj, ki je objavljen tukaj na forumu?

Hvaležna vam bom za vsak nasvet :)

Lp
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Sam sicer še ne izpolnjujem pogojev za strokovni izpit, ampak predvidevam, da si je fino vzeti vsaj 3 mesece, da mirno prideš skozi snov ... Glede na veliko količino snovi, ti predlagam, da se kar lotiš učenja :D
 
Najprej sem bezljala kot kura na steroidih, ker me je precej ljudi "ustrahovalo" s strokovnim izpitom, kako da je grozno in težko. Potem sem se učila tako kot sem se npr. za izpite na faxu.
Najprej sem pregledala katalog kaj moram točno znati, nakar sem zbrala vse gradivo. Pomembno, če ne največjo, vlogo je pri mojem učenju odigrala platforma @Mladi učitelj, ker sem tukaj našla res kakovostne zapiske in urejena vprašanja za vsa področja, kot tudi nasvete ostalih sotrpinov.

Za slovenščino priporočam kakšno strnjeno slovnico, ustavo sem si prebrala in si zapomnila poudarke, glede na pogosta vprašanja s foruma, zakonodajo sem prebrala 2x ... in to je bilo to. Meni pomaga, če si med učenjem postavljam vprašanja in poskusim nanje odgovorit. Tako hitro prepoznam šibke točke v znanju. Več kot 10 dni nisem porabila za učenje, pa tudi nisem se učila cele dneve. In na koncu izpit ni bil nikakršen bav bav :).

Sem pa delala SI za področje gimnazije/ srednje šole.
 
Hehe, imaš prav ;)

Dana, hvala za nasvet! :) Tudi sama slišim od ljudi, kako je vse skupaj grozno, vendar se strinjam s tabo, da še zdaleč ni tako hudo. Vse se da, če se hoče! Od jamranja in pritoževanja pa se še noben ni nič naučil :D
 
No, absolutno se strinjam z nasvetom @Dana-e. Je pa res, da sam nisem najbolj "piflarski tip" in za "nekaj za zapomnit" stvari potrebujem več časa.
 
Pozdravljeni.

Zanima me, ali se učite tudi iz ZOFVI? Jaz sem se namreč naučila že poglavja o otrokovih pravicah, človekovih pravicah in tem. svob., vso Ustavo, vso OŠ zakonodajo, zdaj sem pri zadnjih straneh slovenščine ... Vse zapiske sem si pridobila s platforme Mladi učitelj. Potem pa sem ugotovila, da "obstaja" še katalog o ZOFVI. Teh določb pa ni v nobenih od zgoraj navedenih zapiskov ... :/ A ima mogoče kdo kakšne zapiske še iz tega?
Naslednji teden sem se nameravala prijaviti na izpit, pa sem zdajle ugotovila še tole ...

Hvaležna bom za kakršnokoli pomoč. Že vnaprej hvala. :)
 
Flavta88 pozdravljena.

Glede na to, da vidim, da si profesorica pedagogike in sociologije, ti na področju zakonodaje pride v poštev točka a in točka č iz kataloga znanja. ZOFVI je po moji oceni treba nujno in dobro znati, dosti sprašujejo iz tega zakona. Na spletni strani foruma je tudi objavljenih več zapiskov s tega področja.
Mene pa zanima tvoje mnenje glede prijave. Sama namreč sem šele na tričetrt zakonodaje, moram predelati še celo ustavo in slovenščino. Pa sem se tudi nameravala prijaviti naslednji teden na strokovni izpit, saj sem kalkulirala, da prej kot v sredini novembra ne bom prišla na vrsto. Če torej želim priti na vrsto v sredini ali proti koncu novembra je torej bolje še nekoliko počakati s prijavo?..Hvala za odgovor že vnaprej:)Lep pozdrav
 
Flavta 88 joj daj ti ze vse znas...ce se prijavis sedaj sigurno se 1,5 mesec ne prides na vrsto. Jaz znam ustavo in se bom prijavila naslednji teden, mislim, da bom imela dovolj casa se za ostale stvari. Zofvi je treba poznati, toda ne vsega...mislim da nekaj vprasanj iz tvojega podrocja...mogoce se motim.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje z dne...
Odgovori
0
Ogledi
66
  • Članek
Je prav, da učenec ali dijak v času, ko bi moral sedeti za knjigami, igra igrice ali gleda...
Odgovori
0
Ogledi
222
  • Članek
Izšla je zadnja izdaja redne publikacije Pedagoškega inštituta, ki predstavlja spremljevalno...
Odgovori
0
Ogledi
316
  • Članek
Izšla je zadnja izdaja redne publikacije Pedagoškega inštituta, ki predstavlja spremljevalno...
Odgovori
0
Ogledi
482
  • Članek
Mednarodni svet za odprto izobraževanje in učenje na daljavo (International Council for Open and...
Odgovori
0
Ogledi
356
  • Članek
Na spletišču Ministrstva za vzgojo in izobraževanje je v rubriki Javne objave z dne 11. 8. 2023...
Odgovori
0
Ogledi
137
  • Članek
Konec aprila so se vrata v prostore PUM-O po Sloveniji zaprla. Morda ne prav vsa. Večina...
Odgovori
0
Ogledi
434

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu