Učenje za strokovni izpit

Trenutno berete:
Učenje za strokovni izpit

Prispevki
66
Področje
 1. Vrtec
Pozdravljeni!

Začela se bom učiti za strokovni izpit in ker je snovi zelo veliko, me zanima, kako ste se vi lotili učenja za strokovni izpit. Ste si pri učenju pomagali tudi z vprašanji oz. s seznamom izpitnih vprašanj, ki je objavljen tukaj na forumu?

Hvaležna vam bom za vsak nasvet :)

Lp
 
Prispevki
220
Naziv
profesor matematike in računalništva
Zavod
/
Področje
 1. Osnovna šola
Sam sicer še ne izpolnjujem pogojev za strokovni izpit, ampak predvidevam, da si je fino vzeti vsaj 3 mesece, da mirno prideš skozi snov ... Glede na veliko količino snovi, ti predlagam, da se kar lotiš učenja :D
 
Prispevki
63
Področje
 1. Gimnazija
Najprej sem bezljala kot kura na steroidih, ker me je precej ljudi "ustrahovalo" s strokovnim izpitom, kako da je grozno in težko. Potem sem se učila tako kot sem se npr. za izpite na faxu.
Najprej sem pregledala katalog kaj moram točno znati, nakar sem zbrala vse gradivo. Pomembno, če ne največjo, vlogo je pri mojem učenju odigrala platforma @Mladi učitelj, ker sem tukaj našla res kakovostne zapiske in urejena vprašanja za vsa področja, kot tudi nasvete ostalih sotrpinov.

Za slovenščino priporočam kakšno strnjeno slovnico, ustavo sem si prebrala in si zapomnila poudarke, glede na pogosta vprašanja s foruma, zakonodajo sem prebrala 2x ... in to je bilo to. Meni pomaga, če si med učenjem postavljam vprašanja in poskusim nanje odgovorit. Tako hitro prepoznam šibke točke v znanju. Več kot 10 dni nisem porabila za učenje, pa tudi nisem se učila cele dneve. In na koncu izpit ni bil nikakršen bav bav :).

Sem pa delala SI za področje gimnazije/ srednje šole.
 
Prispevki
66
Področje
 1. Vrtec
Hehe, imaš prav ;)

Dana, hvala za nasvet! :) Tudi sama slišim od ljudi, kako je vse skupaj grozno, vendar se strinjam s tabo, da še zdaleč ni tako hudo. Vse se da, če se hoče! Od jamranja in pritoževanja pa se še noben ni nič naučil :D
 
Prispevki
220
Naziv
profesor matematike in računalništva
Zavod
/
Področje
 1. Osnovna šola
No, absolutno se strinjam z nasvetom @Dana-e. Je pa res, da sam nisem najbolj "piflarski tip" in za "nekaj za zapomnit" stvari potrebujem več časa.
 
Prispevki
1
Naziv
prof. ped. in soc.
Področje
 1. Osnovna šola
Pozdravljeni.

Zanima me, ali se učite tudi iz ZOFVI? Jaz sem se namreč naučila že poglavja o otrokovih pravicah, človekovih pravicah in tem. svob., vso Ustavo, vso OŠ zakonodajo, zdaj sem pri zadnjih straneh slovenščine ... Vse zapiske sem si pridobila s platforme Mladi učitelj. Potem pa sem ugotovila, da "obstaja" še katalog o ZOFVI. Teh določb pa ni v nobenih od zgoraj navedenih zapiskov ... :/ A ima mogoče kdo kakšne zapiske še iz tega?
Naslednji teden sem se nameravala prijaviti na izpit, pa sem zdajle ugotovila še tole ...

Hvaležna bom za kakršnokoli pomoč. Že vnaprej hvala. :)
 
Prispevki
17
Področje
 1. Šola za otroke s posebnimi potrebami
Flavta88 pozdravljena.

Glede na to, da vidim, da si profesorica pedagogike in sociologije, ti na področju zakonodaje pride v poštev točka a in točka č iz kataloga znanja. ZOFVI je po moji oceni treba nujno in dobro znati, dosti sprašujejo iz tega zakona. Na spletni strani foruma je tudi objavljenih več zapiskov s tega področja.
Mene pa zanima tvoje mnenje glede prijave. Sama namreč sem šele na tričetrt zakonodaje, moram predelati še celo ustavo in slovenščino. Pa sem se tudi nameravala prijaviti naslednji teden na strokovni izpit, saj sem kalkulirala, da prej kot v sredini novembra ne bom prišla na vrsto. Če torej želim priti na vrsto v sredini ali proti koncu novembra je torej bolje še nekoliko počakati s prijavo?..Hvala za odgovor že vnaprej:)Lep pozdrav
 
Prispevki
19
Področje
 1. Visoka šola
Flavta 88 joj daj ti ze vse znas...ce se prijavis sedaj sigurno se 1,5 mesec ne prides na vrsto. Jaz znam ustavo in se bom prijavila naslednji teden, mislim, da bom imela dovolj casa se za ostale stvari. Zofvi je treba poznati, toda ne vsega...mislim da nekaj vprasanj iz tvojega podrocja...mogoce se motim.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

 • Članek
Platforma za vseživljenjsko učenje (LLLP) vabi k prijavam v Laboratorij za vseživljenjsko učenje...
Odgovori
0
Ogledi
178
 • Članek
Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in...
Odgovori
0
Ogledi
290
 • Članek
Slovenski raziskovalni inštitut (SLORI), Združenje staršev vrtca in osnovne šole s slovenskim...
Odgovori
0
Ogledi
310
 • Članek
Evropska komisija je ustvarila Kotiček za učenje, kjer lahko podrobno spoznaš Evropsko unijo...
Odgovori
0
Ogledi
82
Komisija: predsednica-izpraševalka za predpise: mag. Verica Šenica Pavletič, izpraševalec za...
Odgovori
1
Ogledi
242
 • Članek
Ministrstvo za zdravje, Fakulteta za šport in Olimpijski komite Slovenije – ZŠZ vabijo k...
Odgovori
0
Ogledi
30
Pozdravljeni! Prosila bi če bi katera/i želel deliti z mano primerne učne priprave za strokovni...
Odgovori
0
Ogledi
477

Zadnji prispevki

Na vrhu