SIO Trajnostna mobilnost v praksi

Trenutno berete:
SIO Trajnostna mobilnost v praksi

V Ljubljani je potekal seminar o seminar o trajnostni mobilnosti, namenjen osnovnošolskim učiteljem. Na seminarju, ki je organiziran v sklopu projekta Trajnostna mobilnost v praksi, so predstavili osnovne značilnosti trajnostne mobilnosti ter priložnosti za vsebinsko in praktično vključevanje mobilnosti v izobraževanje.

Osnovni cilj trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet, s tem pa tudi onesnaževanje, izpuste toplogrednih plinov in porabo energije. Trajnostna mobilnost je tista, ki je hkrati okoljsko sprejemljiva, družbeno pravična in spodbuja gospodarski razvoj.

Na seminarju so ugotovili stopnjo zavedanja o pomembnosti trajnostne mobilnosti, prepoznali ovire ter priložnosti za izvajanje trajnostne mobilnosti v OŠ, seznanili so se s primeri dobre prakse ter že obstoječimi pisnimi in filmskimi gradivi. V delavnicah so udeleženci načrtovali tudi zamisli za nadaljnje delo in jih predstavili s plakati.

Predavali so Anamarija Jere, CIPRA Slovenija, Tatjana Resnik Planinc in Matej Ogrin, Filozofska fakulteta Ljubljana, Marjeta Benčina, društvo Focus, Katja Karba, Razvojna agencija Sinergija, in Peter Prinčič, Inštitut za politike prostora.

Tatjana Resnik Planinc

Del gradiva, ki so ga prejeli udeleženci

Marjeta Benčina

Peter Prinčič

Katja Karba

Matej Ogrin

V delavnici je nastala zasnova dejavnosti v tednu mobilnosti

Igra vlog o mobilnosti

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu