Težava pri priznavanju 1/3 prakse iz študijskega programa

Trenutno berete:
Težava pri priznavanju 1/3 prakse iz študijskega programa

Prispevki
58
Naziv
profesorica razrednega pouka
Področje
  1. Vrtec
  2. Osnovna šola
Čau,
kot veste se med pogoje za strokovni izpit poleg formalnega vzgojno-izobraževalnega dela v šoli oz. vrtcu lahko šteje tudi do 80 ur neformalnih izkušenj s področja vzgoje in izobraževanja ter 1/3 ur prakse, ki so jo zajemali naši študijski programi.

No, kot sem predvidevala, bodo glede slednjega problemi, saj npr. naš študijski program (razredni pouk, uni program, MB) še ni predvideval prakse, izražene v urah, pač pa v tednih. Torej je vse, kar mi lahko trenutno rečejo, da je moja praksa obsegala 3 tedne. Spodaj kopiram del pogovora, ki sem ga imela z osebjem na referatu:
----
Spoštovani,

kot veste iz nove zakonodaje izhaja, da potrebujemo podatek izražen v urah in ne v tednih (res je, da je ta zakonodaja precej nepraktična - glede tega se lahko obrnete na Službo za razvoj kadrov v šolstvu na MIZŠ), zato potrebujem uradno dokazilo o tem, koliko ur je naša praksa (stari uni program razredni pouk) zajemala. Za ta podatek vas bo, poleg mene, dokaj kmalu prosilo veliko število bivših študentov, saj se tretjina ur prakse po novem lahko všteje v ure vzgojno-izobraževalnega dela, ki predstavlja pogoj za pristop k strokovnemu izpitu.

Njihov odgovor:

Spoštovana,

strnjena pedagoška praksa v starih programih ni bila ovrednotena z urami, temveč v tednih, zato vam v tem trenutku ne moremo dati drugačnega podatka in potrdila. Vsekakor pa bo fakulteta pristopila k reševanju problema.
----

Super, ne? Še ena nepremišljena zelo neprofesionalna poteza. Ne rečem, da me ne veseli, da lahko med pogoje štejem še prakso in neformalne izkušnje, ampak če bodo fakultete pri starih študijskih programih, kot je moj, tole zaštopale, bo spet nastalo en kup prelaganja odgovornosti iz enega kupa na drugega.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu