STROKOVNI IZPIT - katero gradivo predelati

Trenutno berete:
STROKOVNI IZPIT - katero gradivo predelati

Pridružen
14. sep 2016
Prispevki
3
Področje
  1. Vrtec
Pozdravljeni.

Na forumu sem nova, zato se že v naprej opravičujem, če (in vsekakor se bodo :) ) se bodo moja vprašanja ponavljala z že zastavljenimi v preteklosti.
Sem univerzitetno diplomirana socialna delavka, opravila sem tudi dodatno usposabljanje in izobraževanje za predšolsko vzgojo na Pedagoški fakulteti. V vrtcu sem že bila zaposlena, torej mi manjka za pristop k strokovnemu izpitu manjkajo še nastopi v vrtcu. Zanima me najprej to, glede na to, da s svojo izobrazbo izpolnjujem pogoje za zaposlitev vzgojiteljice predšolskih otrok, me torej zanima, ali bom morala opravljati strokovni izpit (v kolikor bom v času opravljanja nastopov zaposlena kot pomočnica vzgojiteljice) za pomočnico vzgojiteljice ali za vzgojiteljico? Tukaj se namreč mnenja mojih kolegic razlikujejo?

Lepo prosim, če me lahko usmerite katero gradivo zadostuje za uspešno opravljen strokovni izpit iz vzgoje in izobraževanja. Našla sem seveda ogromno gradiva na forumu in se sedaj ne znajdem dovolj dobro :) Katero gradivo je torej potrebno predelati, da zaobjame vsa področja strokovnega izpita?

Vaša pomoč bo zelo dobrodošla. Hvala in lep dan.

Pika
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pika, pozdravljena.

Po mojih info (iz ministrstva, iz tega foruma, tudi še od nekaj oseb) boš, ker imaš zaključeno 7. stopnjo izobrazbe (ne glede na smer), strokovnega opravljala za vzgojiteljico (torej slovenščina na višjem nivoju), ne glede na to na katerem delovnem mestu boš/si zaposlena.

Kar se tiče gradiva ti pa žal ne znam svetovati, ker se trenutno tudi sama prebijam čez vse oz. nabiram skupaj :)

Lep dan, Sandra
 
Sandra živjo. Hvala ti za vse informacije. Se mi je zdelo, da bo tako :( v kolikor bi želela, se lahko dogovoriva, da si izmenjava literaturo, ki bi jo našli, na način, da sama raziščem področja, katera tebi še ni uspelo? sama sem rada zelo temeljita pri vsem, tako da brez skrbi :) mi prosim še zaupaš kje ti iščeš? si morda dobila kakšna mnenja, priporočila za literaturo s strani ministrstva? Hvala
 
Živjo!
Punce tukaj imate pri gradivu zelo dobre zapiske....odgovore po katalogu ki jih je treba znati, kar je vam nerazumljivo pa seveda pod zakone pregledate, ki so tudi na spletni strani ministrstva.
 
Živijo! Jaz sem tudi dokaj nova na tem področju strokovni izpit. Katere zapiske predlagate iz slovenščine. Prav pridejo tisti, ki se držijo kataloga, so razlage, primeri...Hvala za pomoč!
 
Pozdravljeni, mene pa zanima naslednje. ALi za slovenščino (za pomočnika vzgojitelja) spada zraven tudi prelomnice slovenščine oz. zgodovina ali ne? Po katalogu bi rekla, da ne, nisem pa sigurna.

Hvala
 
Živjo!
Vzgojni načrt? Po katerem zakonu? je to mišljen LDN ali kaj drugega?

lepo prosiim za pomooč!
 
Lepo pozdravljeni!
Med pregledom vprašanj iz izpitov sem videla trend spraševanja po področju kjer delaš. Ali mi znate to potrditi? Torej recimo če delaš v vrtcu, te bodo spraševali za vrtec. Če delaš v zavodu za osebe s PP, te bodo iz tega spraševali. Ali je možno tudi da te sprašujejo kaj iz npr. srednje šole?
Za informacije sem vam že vnaprej hvaležna!
LP
 
Pozdravljeni! Našla sem odgovor kar v katalogu znanj.


Vsebine in predpisi, navedeni pod točko a. in b., veljajo za vsa področja vzgoje in izobraževanja: predšolska vzgoja, osnovnošolsko izobraževanje, vzgoja in izobraževanja otrok, mladoletnikov in mlajših polnoletnih oseb s posebnimi potrebami, osnovno glasbeno izobraževanje, nižje in srednje poklicno izobraževanje, srednje strokovno in tehniško izobraževanje, srednje splošno izobraževanje, višje strokovno izobraževanje, vzgoja in izobraževanje v domovih za učence in v dijaških domovih ter izobraževanje odraslih.



Strokovni delavec poglobljeno pozna tiste vsebine in predpise, navedene pod točkami c., č., d., e., f., g., i. in j., ki veljajo za področje, na katerem opravlja vzgojno-izobraževalno delo oziroma na katerem je opravljal praktične nastope, ki jih je uveljavil za pristop k strokovnemu izpitu. Ostale vsebine in predpise, navedene pod točkami c., č., d., e., f., g., i. in j., pa pozna pregledno.



Strokovni delavec, ki opravlja vzgojno-izobraževalno delo oziroma je opravljal praktične nastope, ki jih je uveljavil za pristop k strokovnemu izpitu, v dvojezičnem vrtcu oziroma šoli ali v vrtcu oziroma šoli z italijanskim učnim jezikom, mora poglobljeno poznati tudi vsebine in predpise, navedene pod točko h.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zdravo vsem. Kmalu bom imela zagovor na ministrstvu. Dobila sem seznam izpraševalk, kdo me bo...
Odgovori
5
Ogledi
527
Vprašanje??? Trenutno delam kot učiteljica v OPB, ampak strokovnega pa moram narediti kot...
Odgovori
2
Ogledi
350
Pozdravljeni, zanima me ali je dovolj, da za prijavo na strokovni izpit pošljem samo potrdilo...
Odgovori
2
Ogledi
365
Pozdravljeni, trenutno sem zaposlena na delovnem mestu vzgojitelja v vzgojnem zavodu. Po...
Odgovori
0
Ogledi
329
Pozdravljeni! Kdaj se kot svetovalna delavka lahko prijavim na strokovni izpit? Katere pogoje...
Odgovori
4
Ogledi
294
  • Zaklenjeno
Živijo:) imam vprašanje. Ima kdo skupek vprašanj in odgovorov za strokovni izpit za pomočnika/co...
Odgovori
16
Ogledi
1.616
Pozdravljeni, zanima me, kako je sedaj v tem novoletnem času s čakanjem na datum izpita. Torej...
Odgovori
2
Ogledi
983

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu