STROKOVNI IZPIT - katero gradivo predelati

Trenutno berete:
STROKOVNI IZPIT - katero gradivo predelati

Prispevki
3
Področje
  1. Vrtec
Pozdravljeni.

Na forumu sem nova, zato se že v naprej opravičujem, če (in vsekakor se bodo :) ) se bodo moja vprašanja ponavljala z že zastavljenimi v preteklosti.
Sem univerzitetno diplomirana socialna delavka, opravila sem tudi dodatno usposabljanje in izobraževanje za predšolsko vzgojo na Pedagoški fakulteti. V vrtcu sem že bila zaposlena, torej mi manjka za pristop k strokovnemu izpitu manjkajo še nastopi v vrtcu. Zanima me najprej to, glede na to, da s svojo izobrazbo izpolnjujem pogoje za zaposlitev vzgojiteljice predšolskih otrok, me torej zanima, ali bom morala opravljati strokovni izpit (v kolikor bom v času opravljanja nastopov zaposlena kot pomočnica vzgojiteljice) za pomočnico vzgojiteljice ali za vzgojiteljico? Tukaj se namreč mnenja mojih kolegic razlikujejo?

Lepo prosim, če me lahko usmerite katero gradivo zadostuje za uspešno opravljen strokovni izpit iz vzgoje in izobraževanja. Našla sem seveda ogromno gradiva na forumu in se sedaj ne znajdem dovolj dobro :) Katero gradivo je torej potrebno predelati, da zaobjame vsa področja strokovnega izpita?

Vaša pomoč bo zelo dobrodošla. Hvala in lep dan.

Pika
 
Prispevki
6
Pika, pozdravljena.

Po mojih info (iz ministrstva, iz tega foruma, tudi še od nekaj oseb) boš, ker imaš zaključeno 7. stopnjo izobrazbe (ne glede na smer), strokovnega opravljala za vzgojiteljico (torej slovenščina na višjem nivoju), ne glede na to na katerem delovnem mestu boš/si zaposlena.

Kar se tiče gradiva ti pa žal ne znam svetovati, ker se trenutno tudi sama prebijam čez vse oz. nabiram skupaj :)

Lep dan, Sandra
 
Prispevki
3
Področje
  1. Vrtec
Sandra živjo. Hvala ti za vse informacije. Se mi je zdelo, da bo tako :( v kolikor bi želela, se lahko dogovoriva, da si izmenjava literaturo, ki bi jo našli, na način, da sama raziščem področja, katera tebi še ni uspelo? sama sem rada zelo temeljita pri vsem, tako da brez skrbi :) mi prosim še zaupaš kje ti iščeš? si morda dobila kakšna mnenja, priporočila za literaturo s strani ministrstva? Hvala
 
Prispevki
1
Naziv
pomočnik vzgojiztelja predšolskih otrok
Zavod
Vrtec Velenje
Področje
  1. Vrtec
Živjo!
Punce tukaj imate pri gradivu zelo dobre zapiske....odgovore po katalogu ki jih je treba znati, kar je vam nerazumljivo pa seveda pod zakone pregledate, ki so tudi na spletni strani ministrstva.
 
Prispevki
18
Področje
  1. Osnovna šola
Živijo! Jaz sem tudi dokaj nova na tem področju strokovni izpit. Katere zapiske predlagate iz slovenščine. Prav pridejo tisti, ki se držijo kataloga, so razlage, primeri...Hvala za pomoč!
 
Prispevki
12
Naziv
vzgojitelj
Področje
  1. Vrtec
Pozdravljeni, mene pa zanima naslednje. ALi za slovenščino (za pomočnika vzgojitelja) spada zraven tudi prelomnice slovenščine oz. zgodovina ali ne? Po katalogu bi rekla, da ne, nisem pa sigurna.

Hvala
 
Prispevki
2
Naziv
pomoćnica vzgojiteljice
Zavod
vrtec Litija
Področje
  1. Vrtec
Živjo!
Vzgojni načrt? Po katerem zakonu? je to mišljen LDN ali kaj drugega?

lepo prosiim za pomooč!
 
Prispevki
4
Področje
  1. Šola za otroke s posebnimi potrebami
Lepo pozdravljeni!
Med pregledom vprašanj iz izpitov sem videla trend spraševanja po področju kjer delaš. Ali mi znate to potrditi? Torej recimo če delaš v vrtcu, te bodo spraševali za vrtec. Če delaš v zavodu za osebe s PP, te bodo iz tega spraševali. Ali je možno tudi da te sprašujejo kaj iz npr. srednje šole?
Za informacije sem vam že vnaprej hvaležna!
LP
 
Prispevki
4
Področje
  1. Šola za otroke s posebnimi potrebami
Pozdravljeni! Našla sem odgovor kar v katalogu znanj.


Vsebine in predpisi, navedeni pod točko a. in b., veljajo za vsa področja vzgoje in izobraževanja: predšolska vzgoja, osnovnošolsko izobraževanje, vzgoja in izobraževanja otrok, mladoletnikov in mlajših polnoletnih oseb s posebnimi potrebami, osnovno glasbeno izobraževanje, nižje in srednje poklicno izobraževanje, srednje strokovno in tehniško izobraževanje, srednje splošno izobraževanje, višje strokovno izobraževanje, vzgoja in izobraževanje v domovih za učence in v dijaških domovih ter izobraževanje odraslih.Strokovni delavec poglobljeno pozna tiste vsebine in predpise, navedene pod točkami c., č., d., e., f., g., i. in j., ki veljajo za področje, na katerem opravlja vzgojno-izobraževalno delo oziroma na katerem je opravljal praktične nastope, ki jih je uveljavil za pristop k strokovnemu izpitu. Ostale vsebine in predpise, navedene pod točkami c., č., d., e., f., g., i. in j., pa pozna pregledno.Strokovni delavec, ki opravlja vzgojno-izobraževalno delo oziroma je opravljal praktične nastope, ki jih je uveljavil za pristop k strokovnemu izpitu, v dvojezičnem vrtcu oziroma šoli ali v vrtcu oziroma šoli z italijanskim učnim jezikom, mora poglobljeno poznati tudi vsebine in predpise, navedene pod točko h.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zelo prijetna komisija, pomagajo ter iščejo znanje. Vprašanja: -Pravni viri EU, Predsednik...
Odgovori
0
Ogledi
147
  • Vprašanje
Živjo, zanima me, ali ima kdo izkušnje s tem kako je če zaprosiš za nov datum izpita?
Odgovori
1
Ogledi
377
  • Zaklenjeno
Datum izpita: 30. maj 2022 Ura izpita: 17.00 Področje v šolstvu: glasbena šola Strokovni naziv...
Odgovori
1
Ogledi
216
Izpraševalke so prijazne, iščejo znanje in po potrebi pomagajo. USTAVA (Mihelič) 1. Načelo...
Odgovori
0
Ogledi
634
Pozdraljeni, zanima me, če je kdo pristopil k strokovnemu izpitu iz madžarskega jezika. BI...
Odgovori
0
Ogledi
279
Pozdravljeni, zanima me, ali se lahko prijavim na strokovni izpit (preden magistriram, imam...
Odgovori
1
Ogledi
541
Pozdravljeni, zanima me, kako dolgo se približno čaka na datum izpita od časa prijave...
Odgovori
8
Ogledi
1.133

Zadnji prispevki

Na vrhu