SIO Srednješolska študijska srečanja končana

Trenutno berete:
SIO Srednješolska študijska srečanja končana

Na 14 lokacijah so od 22. do 24. avgusta potekala študijska srečanja srednješolskih učiteljev. Zavod RS za šolstvo jih pripravlja kot redne letne forume za srečevanje srednješolskih profesorjev. V povprečju se jih udeleži 1/4 strokovnih delavcev, saj gre za prostovoljno navzočnost.

Osrednja tema je bila Formativno spremljanje za vključevanje vseh dijakov. Nanjo so predmetni pedagoški svetovalci nadgradili vsebine, ki učiteljem olajšajo poučevanje in ga naredijo učinkovitejšega. Razveseljujoče so bile predstavitve učiteljev, ki so zapolnile precejšnji del srečanj, saj so pokazale praktičen, uporaben in izvedbeno prepričljiv način pouka.

Na študijskih srečanjih je bil predstavljen tudi pouk s pomočjo priročnika Formativno spremljanje v podporo učenju in vabilo k analiziranju in načrtovanju pouka s pomočjo taksonomij.

Za madžarščino bo srečanja 30. avgusta 2016.

Tviti: #študijska

Študijsko srečanje učiteljev sociologije, družboslovja in geografije. Uvodni del je potekal skupno.

Dr. Marina Lukšič Hacin, predstojnica Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije pri ZRC SAZU je predstavila raznolike vidike migracij in poglede na njihov vzrok, posledice in reševanje – in izzvala tudi živahno in konstruktivno razpravo z in med udeleženci.

Vesna Robnik, Šolski center Slovenj Gradec, je formativnost predstavila na primeru projekta Kmetija.

Mag. Evelina Katalinić, Ekonomska šola Murska Sobota, je formativnost predstavila na primeru podnebja.

Navzočim se niso seznanili zgolj z glasbo, ampak tudi z zgodovino citer na Slovenskem, ampak tudi z njihovo zgradbo in tehničnimi značilnostmi.

Skupina za formativno spremljanje pri predmetu družboslovje. Značilnost srečevanj učiteljev družboslovja je tudi kotiček dobrot, v katerega vsak udeleženec prispeva kulinarične in tekoče dobrine iz svojega okolja. Okusne dobrote poleg okrepčila v odmorih ponujajo priložnost za sproščeno izmenjavo mnenj in zamisli.

Drevo vrednot z Ekonomske in trgovske šole Brežice.

Za pozdrav udeležencev in uvod v tematiko migracij je poskrbel Ivan Zupanc, profesor na Srednji medijski in grafični šoli Ljubljana.

V času srednješolskih študijskih srečanj je potekalo tudi usposabljanje za učitelje 2. tujega jezika v osnovni šoli.

.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu