SIO Srečanji IPv6 in SINOG

Trenutno berete:
SIO Srečanji IPv6 in SINOG

IPv6-srečanje in tretje srečanje SINOG, ki ju organizirajo Arnes, Zavod go6 in LTFE sta že nekaj let osrednja slovenska in regionalna dogodka. IPv6-srečanje obravnava prehod na protokol IPv6, SINOG (Slovenian Network Operators Group) pa združuje omrežne strokovnjake.

V zanimivi mednarodni zasedbi predavateljev in udeležencev je 21. junij, ko je potekalo 11. slovensko IPv6-srečanje, minil v znamenju interneta stvari in protokola IPv6.

Zanimivo je novo razmišljanje, ki ga zaznavamo pri več svetovnih operaterjih. Dvojni sklad je predrag, po uvedbi razmišljajo o umikanju IPv4 iz čim večjega dela omrežja, saj s tem pocenijo delovanje mreže,” je zapisal Jan Žorž ustanovitelj in direktor Zavoda Go6, to pa je potrdil tudi predavatelj Ron Broersma, ki deluje v vojni mornarici ZDA.

Podobno razmišljanje je zaznati tudi v podatkovnih centrih velikanov – Facebook je IPv4 umaknil na skrajne robove podatkovnih centrov, Google to ravnokar počne, LinkedIn pa tudi, kar je med predavanjem razkrila Stephanie Schuller.

22. junija je potekalo srečanje SINOG, ki se je nadaljevalo s strokovnimi predavanji mednarodnih in domačih omrežnih strokovnjakov, ki so razpravljali o avtomatizaciji omrežij in storitev. Predavanja na temo orodij za avtomatizacijo IT-postopkov, tehnologije kot je Docker, interneta stvari in varnosti, je popestril tudi Domen Savič, ki je dejal: »Tehniki ste slabi ljudje,« in nadaljeval s pozivom, da mora tehnološka skupnost povzdigniti svoj glas tudi v javnih razpravah, saj tehnologija nikoli ni nevtralna.

Na portalu Arnes Video si lahko ogledate:


Fotografije z dogodkov si lahko ogledate tukaj:


Vir: Arnes

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu