SIO Srečanja ravnateljev na OŠ Brezovica

Trenutno berete:
SIO Srečanja ravnateljev na OŠ Brezovica

V območnih enotah Zavoda RS za šolstvo so pripravili strokovna srečanja za ravnatelje. Nekatera so združili tudi s praznovanjem 60-letnice ZRSŠ.

Ljubljanska enota je 12. oktobra pripravila srečanje na Osnovni šoli Brezovica, kjer so učenci nastopili s kulturnim programom. V slavnostnem govoru je Igor Hostnik, ravnatelj OŠ Gabrovka – Dole, spregovoril o svojem videnju razvoja ZRSŠ in sodelovanju šol in učiteljev z njim.

V strokovnem delu so Andreja Vouk razložila, kaj vse je pomembno pri usmerjanju otrok s posebnimi potrebami. Vprašanja ravnateljev so bila konkretna in so pokazala na nedorečenost odnosov v okviru ministrstvo – šola – učitelj – občina – starši – učenec – komisije za usmerjanje – ZRSŠ – javnost. Ravnatelji so se dotaknili tudi perečega stališča tržne inšpekcije, da spada šolska ekskurzija med turistične dejavnosti.

Ravnatelji so odprli obilo perečih problemov.

Učenci OŠ Brezovica med nastopom.

Meta Trček, ravnateljica OŠ Brezovica je pozdravila navzoče.

Igor Hostnik med predstavitvijo sodelovanja z ZRSŠ. Andreja Vouk o otrocih s posebnimi potrebami in njihovim vključevanjem. Na najbolj pereča vprašanja je odgovarjala Natalija Vovk Ornik, vodja oddelka za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami.

Povzeto po: www.zrss.si

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu