Šolsko ministrstvo je želelo zaposliti 319 mladih učiteljev, prijavilo se jih je le 107

Trenutno berete:
Šolsko ministrstvo je želelo zaposliti 319 mladih učiteljev, prijavilo se jih je le 107

Prispevki
56
Področje
  1. Osnovna šola
  2. Poklicne in strokovne šole
  3. Gimnazija
V zvezi s tem člankom s katastrofalnim in zavajajočim naslovom sem se že včeraj obrnil na uredništvo MMC-ja z zahtevo po popravkih, vendar do tega trenutka nisem prejel nobenega odgovora niti ni prišlo do spremembe članka. Zato svoje sporočilo uredništvu kopiram tudi tukaj:

"Spoštovani!

V zvezi s člankom Šolsko ministrstvo je želelo zaposliti 319 mladih učiteljev, interes jih je izkazalo le 107 se oglašam kot eden izmed članov skupine uporabnikov spletnega foruma Mladi učitelj.
Predvsem bi vas želel opozoriti na popolnoma zgrešen naslov članka, ki sporoča, da mladi učitelji niso izkazali interesa za ta razpis. Resnica je ravno obratna, interes nas mladih učiteljev je bil izjemen. Potrebno je opozoriti, da se na ta razpis učitelji nismo mogli prijaviti, ampak so se prijavili vzgojno-izobraževalni zavodi (torej šole), ki so razpisale prosto projektno delovno mesto. In teh razpisanih delovnih mest je bilo samo 107, predvsem zaradi nerealnih zahtev razpisa. Tako učitelji sploh nismo imeli veliko možnosti za prijavo.

Nenatančen je tudi podatek, da šole zaposlijo zaposlijo učitelja začetnika samo za 8 mesecev. To je sicer res, in sicer od 1. 4. 2016 do 30. 11. 2016, potem pa morajo šole za kandidata zagotoviti še sistematizirano delovno mesto in z njim skleniti pogodbo o zaposlitvi še za čas od 1. 12. 2016 do 30. 6. 2017. In ravno ta drugi pogoj je kriv, da je razpis neuspešen, saj večina šol tega ni mogla zagotoviti, zato niso razpisali prostega projektnega delovnega mesta, kamor bi se učitelji začetniki lahko prijavili."
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu