SLOVENŠČINA - skupna izpitna vprašanja

Trenutno berete:
SLOVENŠČINA - skupna izpitna vprašanja

Izpraševalec - Tomaž Petek

1. Vse o ločilih (kako jih delimo). Potem še, kaj pomeni, da so ločila skladenjska/neskladenjska.
2. Vse o okrajšavah, kraticah, simbolih, formulah. Na kaj moramo paziti pri zapisu merskih enot (da je med črko in enoto presledek).
3. Uradno obvestilo

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Izpraševalka Nives Križnar

1. Krajšave. (Morala sem našteti, katere so. Dala mi je nekaj primerov, ki sem jih morala okrajšati.)
2. En/eden razlika. (Dobila sem list s stavki in morala pravilno vstaviti en/eden, pojasniti svoje odločitve.)
3. Vejica. (Dobila sem list s povedmi, ki sem jih morala na glas prebrati in vstaviti vejico. (vrinjen stavek, da/ne vejica pred ali)).

Prijazna, vzpodbudno se nasmeje, te usmeri.

Izpraševalka za slovenščino: Alenka Tominšek

1. Mejniki slovenskega jezika
2. Socialne zvrsti jezika
3. Naglaševanje

Učiteljica športa:
1. Fonem in črka (definicija, delitev fonemov)
2. Kratice in okrajšave (definicija, kateri spol so kratice, kako se sklanjajo)
3. Pisanje skupaj, narazen in z vezajem

ROMANA ŠAREC ROJC zelo prijazna gospa
1. naštej priročnike in opiši SSKJ
2. naštej vrste ločil (Iz priprave- narobe sem imela napisano vezaj namesto pomišljaja)
3. stvarna občna imena (katera so in kateri prazniki se pišejo z veliko)

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Uporabnik rhona je objavil novo gradivo: Slovenščina - interaktivne naloge z rešitvami...
Odgovori
0
Ogledi
261
Za objavo izpitnih vprašanj uporabite pripravljene obrazce - tukaj Novejša vprašanja oz...
Odgovori
1
Ogledi
1.599
Za učiteljico RP 1. Avtonomija šolskega prostora 2. Ocenjevanje znanja 3. Zagotavljanje...
Odgovori
0
Ogledi
220

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu