Eurydice Slovenija Slovenija vstopa v skupnost odličnih v znanosti

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Slovenija vstopa v skupnost odličnih v znanosti

Slovenija je podpisala Memorandum o sodelovanju s Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije (JRC – Joint Research Centre).

Podpis Memoranduma omogoča slovenskim raziskovalkam in raziskovalcem nadgradnjo dosedanjega sodelovanja, saj bodo lahko še močneje vpeti v delovanje sedmih inštitutov JRC v Italiji, Španiji, Belgiji, Nemčiji in na Nizozemskem. Tako bodo lahko s svojim raziskovalnim delom gostovali na katerem izmed inštitutov JRC na področjih, ki so še posebej pomembna in uporabna za Slovenijo, npr. energija, promet, hrana, javno zdravje, podnebne spremembe. Vključili se bodo lahko tudi doktorski študentje, in sicer preko usposabljanj na temo povezovanja znanosti in oblikovanja politik.

Vse navedeno pomeni tudi za ministrstvo in državo poglobljeno sodelovanje z JRC – še več, Memorandum omogoča tudi izmenjavo znanstvenih analiz, podatkov in drugih študij za oblikovanje raziskovalnih politik ter analitsko podporo pri spremljanju in izvajanju Strategije pametne specializacije prek sodelovanja v različnih tematskih platformah JRC. JRC sodeluje z več kot tisoč organizacijami po svetu in z več kot 50-letnimi izkušnjami predstavlja pomembno podporo Evropski komisiji pri oblikovanju politik. Razpolaga z unikatno raziskovalno infrastrukturo, kjer sodeluje na tisoče znanstvenikov.

Vir in podrobnejše informacije: MIZŠ, 28. 2. 2017

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu