Eurydice Slovenija Slovenija med najučinkovitejšimi porabniki sredstev EU skladov v Cent. in Vzh. Evropi po...

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Slovenija med najučinkovitejšimi porabniki sredstev EU skladov v Cent. in Vzh. Evropi po...

Rezultati analize z naslovom »EU skladi v Centralni in Vzhodni Evropi – Poročilo o napredku 2007–2015«, ki jo je za Evropsko Unijo opravila revizijska hiša KPMG, kažejo, da so bile v prejšnjem programskem obdobju najučinkovitejše Litva, Slovenija in Estonija.

Raziskava KPMG je vključevala enajst držav članic, ki so se EU pridružile med leti 2004 in 2013: Bulgarija, Hrvaška, Češka, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Romunija, Slovaška in Slovenija. Študija daje lep pregled izvajanja v preteklem programskem obdobju. Kot navaja študija, je razlika med pogodbeno vezanimi sredstvi in sredstvi, ki so bila na osnovi teh pogodb tudi izplačana upravičencem, pomeben pokazatelj učinkovitosti in uspešnosti sistema izvajanja evropske kohezijske politike v Sloveniji. Po tem kazalniku se je Slovenija namreč uvrstila na visoko drugo mesto takoj za Litvo in pred Estonijo.

Celotna študija je dosegljiva na: https://assets.kpmg.com/content/dam/kpmg/pdf/2016/06/EU-Funds-in-Central-and-Eastern-Europe.pdfVIR: Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, 5. 9. 2016

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu