Skrajšanje volonterskega pripravništva

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
63
Naziv
učiteljica razrednega pouka
Zavod
Področje
Osnovna šola
Če je ravnatelj razumevajoč, se da vse dogovoriti. Če imaš opravljene vse obveznosti za strokovni izpit, se lahko pripravništvo sporazumno prekine brez komplikacij.

Pa si se že prijavila na strokovni izpit (oz. se nameravaš - kdaj)?nisem se še prijavila. Prijavila se bom takoj po počitnicah..... imam pa opravljene vse obveznosti.
 
Prispevki
16
Področje
Osnovna šola
Pozdravljeni.

Mentor mi je predlagal zaključitev pripravništva s 30.6.2015. Strokovni delavci so sicer v šoli še do 3.7.2015, a sam pravi, da se mi za tiste 3 dni več ne splača hodit. Tudi ravnatelj se strinja, da zaključim z zadnjim junijem. Glede na to, da gre na nek način za skrajšanje pripravništva, me zanima, ali mora ravnatelj odločitev o skrajšanju pripravniške dobe zavesti v sklepu? Sam načeloma pravi, da bi to bil naš interni dogovor, a me vseeno skrbi, da bom imela na ministrstvu kakšen problem, ker bom imela dejansko opravljenih 9 od 10-ih mesecev pripravništva (strokovnega izpita še nimam opravljenega, niti se še nisem prijavila).
 
Prispevki
16
Področje
Osnovna šola
Če gre za interni dogovor in za par dni, vam tukaj nihče ne bo kompliciral, če se seveda tudi ravnatelj s tem strinja. Na papirju boste tam. Vsekakor pa o tem ne odloča mentor.
Pravzaprav gre za mesec dni, saj mi pogodba o volonterskem pripravništvu poteče 31.7.2015. Strokovni delavci pa zaključijo s svojimi obveznostmi 3.7.2015, in ravno to je razlog za predčasen zaključek mojega pripravništva. Uradno torej ne gre ''samo'' za 3 delovne dni, pač pa za ves mesec julij.
 
Prispevki
63
Naziv
učiteljica razrednega pouka
Zavod
Področje
Osnovna šola
zanima me za tiste, ki ste na pripravništvu od oktobra in ste že naredili strokovnega, ali ste prekinili s pripravništvom ali ne, ga je kdo mogoče skrajšal. Pa zanima me še, ko se prijaviš na strokovnega, že imaš s tem priznano pripravništvo ( kre dejansko si opravil vse obveznosti) ali še moraš dobiti od ravnatelja kakšno potrdilo ali karkoli pač ???

Hvala:)
 
Prispevki
6
Področje
Vrtec, Osnovna šola
Od ravnatelja moraš dobiti potrdilo o opravljenih nastopih, da se lahko prijaviš na strokovni izpit. Ko imaš opravljen strokovni izpit, se ti pripravništvo avtomatsko prekine.
 
Prispevki
63
Naziv
učiteljica razrednega pouka
Zavod
Področje
Osnovna šola
meni niso nič rekli, da se ti prekine, potrdilo imam, prijavila sem se že tudi na strokovnega in ga imam kmalu. Zato sprašujem če to vsee....
 
Prispevki
1
Področje
Osnovna šola
Pozdravljeni,

še eno vprašanje glede zaključka pripravništva. Sama sem že uspešno opravila strokovni izpit, pogodbo s šolo pa imam podpisano do konca julija. Če prav razumem, je pogodba nehala veljati z dnem, ko sem opravila izpit? V primeru, da bi želela dokončati delo in delati še do zaključka šol.leta - je to sploh mogoče? Kakšen bi bil potem moj status na šoli? Je treba podpisati kakšno novo pogodbo ali kako se tem stvarem streže?

Gre seveda za volontersko pripravništvo.

Hvala in LP.
 
Prispevki
63
Področje
Gimnazija
Lahko ti povem iz svojih izkušenj. Opravila sem strokovni izpit pred iztekom pripravništva in pogodba se mi ni avtomatsko prekinila. Sama pa tudi nisem videla razloga zakaj bi prekinila pripravništvo. Morda je letos kako drugače.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Na vrhu