SIO Skozi oči begunca

  • Ustvarjalec teme SIO
  • Začetni datum
  • Odgovori 0
  • Ogledi 728

Trenutno berete:
SIO Skozi oči begunca

Humanitas v okviru projekta Urada RS za komuniciranje pripravlja interaktivno izkustveno gledališko igro »Skozi oči begunca«.

Potujoča izkustvena gledališka igra daje izkušnjo, priložnost podoživeti občutke, stiske, kršitve pravic ljudi na begu. To lahko dosedanja prepričanja udeležencev obrne na glavo in jih postavi pod vprašaj. V igri bodo udeleženci prevzeli identiteto beguncev in migrantov in se s pomočjo voditeljev / igralcev podali na pot skozi neštete ovire in nevarnosti do izbranega cilja. Vendar se za nekatere pot tam ne bo končala… Si upate kreniti na to pot?

Po gledališki igri sledi voden pogovor, s pomočjo katerega bomo ozavestili doživete občutke ter spoznanja in naredili korak naprej. V pripravo in izvedbo gledališke igre so vključeni tudi ljudje z migrantskim in begunskim ozadjem.

Če bi tudi vašo šolo zanimalo sodelovanje, nam prosim sporočite čim prej. Upoštevati morate le nekaj pogojev za uspešno izvedbo:

– v projektu zagotovljamo 5 brezplačnih gledaliških predstav, tako da bomo šole izbirali glede na hitrost prijav, pa tudi glede na geografsko lokacijo, da bomo čim bolj »geografsko pestri«. Igra traja do uro in pol. V enodnevni postavitvi bi lahko na šoli odigrali 3 izvedbe za max. 25 udeležencev (torej skupno 75 na šolo ali približno 3 razrede);

-za postavitev nujno potrebujemo velik, temen prostor (npr. ogromna klet, še najbolje zaklonišče, zapuščena tovarna ali drug velik prostor, ki omogoča popolno zatemnitev). Če nimate kleti ali zaklonišča, se za postavitev lahko dogovorimo z bližnjo osnovno šolo ali občino, kjer takšen prostor morebiti obstaja.

Veselimo se vaših odgovorov in vam želimo lepo poletje.

Posredovala: Manca Šetinc Vernik, vodja projekta, [email protected]

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Ob zaključku operacij javnega razpisa “Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za...
Odgovori
0
Ogledi
135
  • Članek
Te dni potekajo vpisi otrok v osnovno šolo. Letos je bodočih prvošolčkov okoli 2700. Gre za...
Odgovori
0
Ogledi
207

Zadnji prispevki

Na vrhu