Škandal

Trenutno berete:
Škandal

Pridružen
9. nov 2012
Prispevki
75
Pozdravljeni!

Vsebina novice o javnem razpisu "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja" me je danes zapalila do konca!

Opravljala sem volontersko pripravništvo, izkušnje nabirala kot prostovoljka po izobraževalnih ustanovah... Potem, ko sem opravila strokovni izpit in izpolnjevala vse formalne pogoje za zasedbo delovnega mesta, mi je celo uspelo dobiti za nekaj mesecev zaposlitev za določen čas, za polovični delovni čas.

In sem spet na Zavodu... Prebiram te redke razpise in se prijavljam... Vse vnaprej dogovorjeno... Telefon mrtev, nič ne kličejo na razgovor.
IN ZDAJ... Če bi se mogoče ravno kakšna naveličana tetka spravljala v penzion, mi bo pa novopečeni diplomant službo, za katero se je že pred mano vrsta naredila, pred nosom speljal. J.... zelenec! In to službo za nedoločen čas.
Pa kaj ste vi normalni? U p.... m..... da ne uporabim še kakšne bolj sočne kletvice.

Za koga k.... sem se potem matrala vsa ta leta in nabirala znanje, izkušnje in delala ves drek za nič ali v najboljšem primeru za miloščino?!

Za službo za ndč v šolstvu se imamo pravico potegovati VSI, ki ustrezamo pogojem. Ne more jo dobiti nekdo kar v paketu s pripravništvom. To ni pošteno.

Ogovorno osebo v Službi za razvoj kadrov na Ministrstvu za izobraževanje bi po vsem tem prav prijazno vprašala:

KAJ BOSTE V NASLEDNIH MESECIH PONUDILI NEZAPOSLENIM OSEBAM Z VSEMI POGOJI ZA ZASEDBO NEKEGA DELOVNEGA MESTA V ŠOLI, KI ŽE IMAJO USTREZNO ZNANJE, IZKUŠNJE IN ODLIČNA PRIPOROČILA DELODAJALCEV, STARE PA SO NAD 30 LET? V kateri projekt jih boste vključili?
Vseeno je, iz katerega evropskega mehanizma boste ta projekt financirali... samo dajte kaj od sebe. Smo že čisto obupani.

Cufek
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Podpis!

Mislim, resno?! Ta projekt je totalna diskriminacija in sram jih je lahko ... ne dobiš službe, če si nad 29 in ne dobiš službe, če si pod 29 s strokovnim izpitom ... torej sedaj dobijo službo le tisti, ki od diplome naprej niso nič naredili za to! Jaz sem čist ogorčena in brez besed!!! Norca se delajo iz nas ... zgleda smo le še za v penzijo! Lahko bi nam v začetku šolanja povedali, da diploma po 30. letu propade!!
 
Sploh nisem vedela za ta razpis... Groza! Mi, ki že imamo nekaj izkušenj in smo stari 30 ali več, naj pa še naprej životarimo iz leta v leto in upamo, da dobimo septembra delo vsaj za določen čas...
Naj se že spravijo k delu in konkretno iščejo rešitve za vse, ne samo za posamezne skupine!
 
Jaz mislim, da lahko kako peticijo podpišemo. Zdaj so šli iz ene skrajnosti v drugo in ne smemo dopustiti, da bi nas spet oškodovali. Naj nam dajo za nedoločen čas in ostalim pač za določen čas, v katerem naredijo strokovni izpit. Jaz sem naprimer 2leti delala kot pomočnica vzgojiteljice in poleg rp naredila še prekvalifikacijo za predšolsko. Letos sem se pa vpisala še na angleščino,da bi le imela možnost za ndč. Zdaj me bo pa izrinil en čisto frišen. Halo?!! Jaz bom sigurno pisala na ministrstvo in lahko bi jih zasuli z vprašanji in zahtevo po pojasnilu kaj bodo z nami. ☺
 
Saj pravim kolektvno bi se mogle zbrati dajmo si emaile izmenjat in ne vem enkrat organizirat..ali s peticijo anonimnim pismom v medije ali pritožbami na ministrstvo me prav malo briga--toliko diskriminacije kot jo vsakodnevno doživljam v tej državi, pomoje svet še videl ni!!
 
Se popolnoma strinjam z vami!
Sama delam že osem let in se prestavljam iz šole na šolo. Pobiram vse možne predmete in se trudim nabrati kar največ izkušenj. Kot učitelj matematike sem učila celo telovadbo???!!!! Zdaj pa že več kot leto dni pišem prošnje in se trudim dobiti službo celo s priporočili....pa je ne dobim ker imamo izerdno zanimivo politiko zaposlovanja v javnem sektorju s szrani ministrstva. Vsako leto 1% dol ampak za mlade pa so posebne ugodnosti. BANDA LUBLANSKA!!!!! Delat se spravite ubogi narod j... v glavo s svojimi bednimi forami. Očitno zopet pišete zakone zase in svoje otroke...vnuke, mi vmes (nad 30) smo pa kr neki!!!! Kako naj preživljamo svojo družino? A smo za to državo res samo breme? Groza me je ko slišim za razpise kot je ta....ali delajo za staro generacijo, ki je že itak vse pobrala in samo še penzijon v bubi čaka, al pa za malinovce brez izkušenj....
NIMAM BESED....O SINDIKATIH PA .......EH BREZVEZE......
 
BRAVO NEWN..iz te fb strani pa dalje lahko razvijamo idejo! Podobno kot so naredili na fakulteti za socialno delo, kjer so organizirali tudi protest.
 
Podpiram, ko berem vaše zgodbe, je tako, kot bi brala svojo zgodbo ... s tem, da malo poznam situacijo v šolstvu in res je stanje vse prej kot rožnato! in situacijo najbolje poznamo samo mi, zato je treba glasno povedati, kako je na stvari. Da ministrstvo "naumi" tak fajn razpis, da bodo lahko rekli, da so zaposlili mlade – kaj pa mi, ki smo prav tako mladi, bili pridni na faksu? Ne moti me, da sem delala zastonj, sploh ne, ampak to sedaj je pa druga zgodba ...
 
Tudi jaz vas podpiram in sem za protest! Bilo bi super, če bi ta stvar prišla še v medije, vendar sama ne poznam nobenega... Najbolj grdo se mi pa zdi, da so na nas pomočnike vzgojitelje čisto pozabili, saj vendar ''pašemo'' zraven in imamo enake pravice kot diplomati. Sem danes tudi pisala na ministrstvo, da kaj pa mislejo z nami pomočnimi narediti, ki tudi čakamo na pripravništvo, tako da še čakam na odgovor, če ga sploh bo. Res sm čisto zgrožen, tako kot vi!!! Sem tudi lajkala FB stran in še enkrat poudarjam, da se zberemo za protest in to še letos.
 
Se strinjam. Sem bila zelo optimistična, ko je ministrstvo objavilo okrožnico, po posvetu pa mi je vse dol padlo. To ni za nikamor. :(
 
Tudi mene je tale razpis kar dvignil.
Vse kaže na to, da bom uspela zlest na vrh lestvice napredovanja prej, preden bom deležna zaposlitve za nedoločen čas. Včasih naj bi bila prednost (vsaj na razpisih, v praksi nikoli), da imaš licence s področja športa (plavanje, smučanje, imam tudi rolanje), trenutno pa tudi to ne šteje nič, saj po novem pri razpisih težko konkuriram tistim, ki imajo specializacijo za poučevanje angleščine na razredni stopnji.
In sedaj še ta udarec... Res ne vem, kaj bo z nami - malo starejšimi mladimi. :-(
 
Mail sem poslala:
- [email protected]
- [email protected],
- [email protected]
- [email protected]
- [email protected]

Če ima kdo še kakšen predlog, naj moj seznam dopolni.

lp

Tudi jaz sem učeraj pisala na ministrstvo in do sedaj še nobenega odgovora :( Si nas pomočnike vzgojiteljev tudi vklučila zraven? Obup res! Drugače kdo od vas ve kako potekajo protesti? Ker se to lahko hitro zavleče zato predlagam, da odpremo novo temo ali pa se na tej FB strani, ki je bila včeraj ustvarjena začnemo meniti, ker ta stvar mora priti v medije, da se bodo začela stvari premikati, ker doma sedeti križem rok ne mislim in vem, da tudi vi nočete tega.
 
Če se bo izvedel kak protest, sem takoj za! Treba se je organizirati, narediti medijsko kampanijo in opozoriti javnost na dobesedno poigravanje ministrstva z nami! Lepo, da ste pisali tudi varuhu človekovih pravic! ;)

@newn , jaz se ti lahko pridružim!
 
Ja, sedaj rabimo še nekoda, ki se bo zangažirou in najbolje, da nekdo, ki ve kako protesti potekajo. Če bomo zdej spet samo pisali, da bi radi protestirali, ne naredimo spet nič. Zato me zanima, če mi lahko nekdo pove kako protest poteka? Narediš naprej kakšen načrt, kakšne točke kaj bi radi s tem dosegli, kakšne kršitve,... Pozna kdo kakšne medije, da bi jih opozoril na našo problematiko?
 
Jaz bi samo na nekaj opozorila – jasno je treba povedati, kje je problem, ker ministrstvo bo lepo povedalo, da so poskrbeli za plačana pripravništva in mladi bodo dobili službo, nič pa ne bo govora o nas ...
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu