SI za šolske knjižničarje

Trenutno berete:
SI za šolske knjižničarje

Prispevki
6
Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa brskam po forumih, pa nikjer ne najdem kaj na temo strokovnega izpita za šolske knjižničarje. Komisija se imenuje "Komisija za svetovalne delavce in knjižničarje v vrtcih oziroma šolah". Zanima me, kaj naj se kot šolski knjižničar učim glede zakonodaje. Delam v srednji poklicni šoli. V katalogih znanj piše, da moraš imeti poglobljeno znanje tistih vsebin in predpisov, ki veljajo za področje, na katerem opravljaš V-I delo.
Torej, ali to v mojem primeru pomeni poglobljeno znanje s področja knjižničarstva (v komisiji NI izpraševalca za knjižničarstvo!!!) ali poglobljeno znanje s področja sred. poklic. izobr. (poklicna matura, vpis, statusi, otroci s posebnimi potrebami...)

Ima kdo kakšne izkušnje?

Hvala za odgovor.
 
Prispevki
6
Odg: SI za šolske knjižničarje

V čem pa je potem poanta, da obstaja izpitna komisija za svetovalne delavce in knjižničarje in komisija za učitelje in predavatelje strokovno-teoretičnih predmetov oz. komisija za učitelje splošno-izobraževalnih in strokovno-teoretičnih predmetov v nižjem in srednjem poklicnem izobr....?
 
Prispevki
6
Odg: SI za šolske knjižničarje

Ne bo držalo. Seminarsko nalogo pregleda mentor iz knjižničarske stroke, ki je imenovan s strani Ministrstva. Ta strokovno pregleda nalogo. Če je naloga OK, jo pošlje na Ministrstvo. Zanimivo pa je, da ta mentor ni tudi izpraševalec! Jaz imam v komisiji za zakonodajo gospo Bahovec, ki, kolikor vem, ni knjižničarka.
Mentorica mi je sporočila, da bo seminarsko nalogo slovnično pregledal slavist, ki pa je v komisiji.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu