Seminarska naloga (svet. delavci)

Trenutno berete:
Seminarska naloga (svet. delavci)

Pridružen
19. feb 2011
Prispevki
8
Pozdravljeni.

Po navodilih moje mentorice mora seminarska naloga vsebovati bolj malo teorije. Ali je torej seminarska v bistvu neke vrste poročilo o pripravništvu (pišem konkretno o tem, kar sem delala, spoznala, ugotovila?)??

lp
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Hmm, jaz sicer nisem imela pripravništva, sem pa imela pri seminarski nalogi nekje polovico obsega teorije, polovico pa raziskave in rezultatov. Tematiko sem si lahko izbrala sama. Končni produkt je izgledal kot neka seminarska naloga kot smo jih delali med študijem z raziskovalnim delom (uvod, teorija, opis problema, vzorec raziskave, rezultati, interpretacia, zaključek, viri).
 
aha, jaz bi naj pa pisala o praktičnih izkušnjah, ki sem jih pridobila med pripravništvom, ko sem parim učencem nudila učno pomoč (moja tema so učne težave) in mi ni jasno, kako naj napišem teh 15-30 strani:( ok, teorija ni problem, ne vem pa, kako naj se lotim raziskovalnega dela... opišem delo z vsakim učencem posebej al kako?
 
Najbrž lahko - ali enega ali več učencev - imaš potem pač študijo primera. Daš nekaj teorije o učnih težavah, nato pa opišeš učenca pred tvojim delom z njim, dodaš zadeve, ki si jih delala z njim, na koncu pa rezultati tvojega dela in kaj priporočaš za delo z njim naprej.
 
hvala za pomoč katey!

pa še to me zanima: ali je potem del izpita tudi zagovor seminarske?
 
Ne - včasih jo imajo s seboj, pa potem izpraševalka za slovenščino poišče notri slovnične napake, ki jih moraš potem ustno popraviti, ampak v mojem primeru ni bilo tako - nikjer nisem videla svoje seminarske na ustnem zagovoru. Zna se pa zgoditi zaradi slovnice - mogoče ni slabo, da jo daš, preden jo boš oddala, lektorirati vašemu slavistu na šoli.
 
Živijo! Prejšnji petek sem mentorico seminarske naloge kontaktirala preko maila, pa mi ni še nič odgovorila. Temo mi mora verjetno potrditi, ne? V mailu sem ji povedala, s čim se na šoli ukvarjam in katero področje me zanima, zdaj pa čakam... So bili vaši mentorji ažurni? Pošljejo kakšna navodila, kako naj bi končna zadeva izgledala? Me je malo strah, da se bo zaradi seminarske naloge kar zavleklo...

Sončen pozdravček:)
 
Ne vem, katero mentorico imaš, ampak jaz sem svoji v prvem mailu pač povedala, zakaj ji pišem in jo mal vprašala, kako to gre, ali mi da ona temo seminarske ali jo lahko dam sama, itd. Nazaj mi je odpisala, da si temo lahko sama zberem, ter kako naj razdelam stvari, koliko strani,... Nazaj sem ji potem povedala temo in ko sem imela seminarsko narejeno, sem ji jo poslala v pregled, nato mi je poslala popravke, poslala sem ji popravljeno verzijo in to je bilo to. Ja, je pa znalo kar trajat kakšen teden, preden se mi je odzvala na posamezen mail.
 
Pozdravljeni!
Opravljam pripravništvo v šolski svetovalni službi in me zanima kakšne teme ste imeli pri seminarski nalogi? Sama nimam neke prave ideje... Ali je lahko seminarska teoretična ali mora obvezno biti empirična...žal si ne znam točno predstavljati, kako bi mogla ta seminarska izgledat, zato vas prosim za kakšno informacijo!
LP
 
meni je mentorica dala nalogo, da sama izberem problematiko, s katero sem se srečala v času pripravništva, jo opišem ter razložim postopek obravnave in reševanja problema ter kakšni so bili ''rezultati''. kar se tiče teorije je želela, da jo vključim minimalno, saj bi jo naj, glede na prodobljeno izobrazbo, obvladala. z anketami in vprašalniki se pri nalogi nisem ukvarjala, niti se to ni pričakovalo. je pa res, da je veliko odvisno od mentorja.
 
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje in bi prosila koga, če ima kakšne informacije in mi lahko pomaga. Konec meseca bom imela opravljenih 6 mesecev pripravništva. Ali je možno da se prijavim že kaj prej ker moram dobiti še mentorja za seminarsko nalogo in da jo lahko v tem času že pišem? Ali moram počakati, da bom imela polnih 6 mesecev preden se prijavim in dobim temo za seminarsko?

Lp
 
Nazadnje urejeno:
Tudi jaz se pridružujem zgornjemu (blankinemu) vprašanju. Je mogoče seminarsko nalogo spisati že tekom pripravništva in se potem takoj po šestih mesecih prijaviti na strokovni izpit?
 
Nazadnje urejeno:
@blanka.vinsek, @newn:

V 24. členu Pravilnika o strokovnem izpitu strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja piše, da temo pisne naloge določi izpraševalec za stroko.

Če je s tem pravilnikom določeno, da se strokovni izpit opravlja kot pisna naloga in ustni izpit, lahko kandidat opravlja ustni izpit po pozitivno ocenjeni pisni nalogi.

Temo pisne naloge določi izpraševalec za stroko, ki ga kandidatu določi uradna oseba.

Pisno nalogo ocenita izpraševalec za stroko in izpraševalec za slovenski knjižni jezik, in sicer z oceno: »opravil« ali »ni opravil«. Ocenjevalni obrazec je kot priloga 3 sestavni del tega pravilnika.

Kandidatu, ki ponavlja ustni izpit, ni potrebno ponovno opravljati pisne naloge.

Predvidevam, da je torej potrebno opraviti najmanj 6 mesecev pripravništva, saj šele takrat izpolnjujete vse pogoje za prijavo na strokovni izpit.

V 21. členu istega pravilnika je omenjen tudi rok za razporeditev (90 dni po pozitivno ocenjeni pisni nalogi!):
Kandidat, ki izpolnjuje pogoje za opravljanje strokovnega izpita, mora biti k opravljanju izpita razporejen najkasneje v 90 dneh od dneva vložitve popolne prijave. Kandidat, ki v skladu z 10. členom tega pravilnika opravlja tudi pisno nalogo, mora biti k opravljanju izpita razporejen v roku 90 dni po pozitivno ocenjeni pisni nalogi.
Od 14. 6. 2014 ti členi ne veljajo več, saj se je pravilnik spremenil: http://forum.mladiucitelj.si/teme/prihaja-nov-pravilnik-o-strokovnem-izpitu.3334
 
Pozdravljeni!

Mene pa glede seminarskih nalog zanima, koliko časa jo lahko pišeš oz. kdaj najkasneje po tem, ko izveš naslov, jo moraš oddati.

Hvala!
 
Mislim, da ni časovne omejitve, vsaj meni moja mentorica nič ni tega omenjala. Sem pa res hitela, saj sem jo hotela čimprej oddati, da bi še pred poletjem prišla na vrsto za ustni del izpita.
 
Zdaj ko (glede na nova določila) temo za seminarsko nalogo določi mentor na šoli ter jo pregledata mentor in ravnatelj, ni več določeno, kdaj lahko pripravnik izve temo, ali ne?

Če prav razumem, bi lahko pripravnik, ki je s pripravništvom začel 3. marca, nalogo napisal že zdaj in se 3. septembra (tj. po šestih mesecih pripravništva) že neposredno prijavil na izpit, je tako?

Hvala.
 
Zdaj ko (glede na nova določila) temo za seminarsko nalogo določi mentor na šoli ter jo pregledata mentor in ravnatelj, ni več določeno, kdaj lahko pripravnik izve temo, ali ne?

Če prav razumem, bi lahko pripravnik, ki je s pripravništvom začel 3. marca, nalogo napisal že zdaj in se 3. septembra (tj. po šestih mesecih pripravništva) že neposredno prijavil na izpit, je tako?

Hvala.
Načeloma ja, ampak datum ne sme biti pred 14. 6. 2014, saj pravilnik začne komaj takrat veljati. Nikjer nisem zasledil, da bi bilo določeno, kdaj se pisna naloga lahko opravlja.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Pozdravljeni, zanima me, če so dostopna kakšna navodila za pisanje pisne naloge pri strokovnemu...
Odgovori
1
Ogledi
82
Pozdravljeni, trenutno sem zaposlena na delovnem mestu vzgojitelja v vzgojnem zavodu. Po...
Odgovori
0
Ogledi
330
  • Članek
Kulturni bazar ja največje strokovno usposabljanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje v...
Odgovori
0
Ogledi
42
  • Članek
Mestni svet Mestne občine Ljubljana je danes potrdil namero združiti vse občinske vrtce v en...
Odgovori
0
Ogledi
229
  • Članek
Na spletni strani Sveta Evropske unije je objavljeno poročilo Sveta za izobraževanje, mladino...
Odgovori
0
Ogledi
191
  • Članek
Direktorat za znanost in inovacije Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije (MVZI) je...
Odgovori
0
Ogledi
164
  • Članek
O projektu Na šoli smo se odločili, da ustvarimo inovativen pripomoček za zbiranje vode iz...
Odgovori
0
Ogledi
179

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu