Eurydice Slovenija Regijsko spletno posvetovanje za pripravo UNESCO Priporočila o etiki umetne inteligence

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Regijsko spletno posvetovanje za pripravo UNESCO Priporočila o etiki umetne inteligence

Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco pod okriljem UNESCO – IRCAI, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z UNESCO so v ponedeljek, 27. julija, pripravili spletni posvet za evropsko regijo (skupina II) za pripravo UNESCO priporočila o etiki umetne inteligence.

Posvet je skupaj s predstavniki UNESCO otvorila ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec, ki je poudarila pomen umetne inteligence kot ene ključnih in izjemno strateških tehnologij 21. stoletja.

Prispeva lahko k razvoju številnih sektorjev, med drugimi tudi izobraževanja, znanosti, kulture in komunikacij. »Slovenija ima dolgo zgodovino raziskav na področju umetne inteligence, ki sega že v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. Na tem področju imamo več kot 300 raziskovalcev, kar Slovenijo postavlja v svetovno ospredje glede na število prebivalcev. Slovenske raziskovalne institucije in vse štiri osrednje univerze imajo pomembne povezave s svetovnimi centri s področja umetne inteligence in so aktivno vpletene v dejavnosti številnih tovrstnih mednarodnih skupnosti,« je dejala ministrica.

Več si lahko preberete tukaj.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu