Eurydice Slovenija Reforma avtorskih pravic: Evropska komisija pozdravlja odobritev posodobljenih pravil, prilagojenih digitalni dobi

Prispevki
5.163
Svet Evropske unije je aprila dal zeleno luč novi direktivi o avtorskih pravicah, ki bo prinesla konkretne koristi državljankam in državljanom, ustvarjalnim sektorjem, medijem, raziskovalcem, izobraževalcem in ustanovam za varstvo kulturne dediščine.

Z reformo bodo pravila o avtorskih pravicah prilagojena današnjemu svetu, v katerem so storitve pretakanja glasbe, platforme videa na zahtevo, združevalniki novic in platforme z vsebinami, ki jih naložijo uporabniki, glavne točke dostopa do ustvarjalnih del in časopisnih člankov. Komisija jih je predlagala septembra 2016, Evropski parlament pa jih je izglasoval marca 2019.

Vir in več: Evropska komisija, 15. 4. 2019

Direktiva o avtorskih pravicah je del širše pobude za prilagoditev pravil EU o avtorskih pravicah digitalni dobi. Države članice EU so končno sprejele tudi nova pravila, da bodo evropske radiodifuzne hiše lažje omogočile čezmejni dostop do nekaterih programov na svojih spletnih storitvah. Poleg tega je od 1. aprila 2018 evropskim državljankam in državljanom, ki v svoji matični državi kupijo ali se naročijo na vsebine, kot so filmi, športni prenosi, glasba, e-knjige in igre, omogočen dostop do teh vsebin tudi med potovanjem ali začasnim bivanjem v drugi državi EU.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu