Razpis za pripravništvo

Trenutno berete:
Razpis za pripravništvo

Pridružen
27. jun 2015
Prispevki
66
Področje
  1. Vrtec
Zanima me, kako je sedaj s pripravništvom? Na forumu dobivam različne informacije in vsak pove drugače, zato me zanima, če kdo 100% ve, kako je sedaj s tem in če bodo letos tudi kakšni razpisi oz. kako je s tem na splošno. Hvala za odgovor-e :)
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Vprašaj na ministrstvu, če je mogoče kaj novega.
Zelo verjetno pa je, da boš dobila takšen odgovor:

Spoštovani,
V tem trenutku ni znano kdaj bo objavljen naslednji razpis pripravniških mest, saj je to odvisno od razpoložljivih sredstev v državnem proračunu. Volonterskega pripravništva ne bo, saj je Vlada sprejela sklep, da pogodb o volonterskem pripravništvu v javnem sektorju ne podpira, torej bodo v bodoče le razpisi pripravniških mest s sklenitvijo delovnega razmerja. Razpisi se objavljajo tudi na spletni strani ministrstva, zato vam svetujem, da redno spremljajte našo spletno stran.

Lep pozdrav,
Katja Kovačič, univ. dipl. prav.
 
To leto je katastrofalno leto glede pripravništva saj ga še letos sploh ni blo razpisano..
 
Pozdravljena!
Kje pa ste dobili to informacijo? Je 100%? Da ne bomo 'gojili' lažnih upanj... :)
 
Pa kdaj prb bi naj bil razpis?
 
Oktober bo hitro tu !!!! Upajmo na razpis!!!! Kaj pa selekcija??? Po povprečju, ali po tem kdo prvi pride prvi melje ali po čem drugem.....ve kdo kaj o tem ?
 
Nekaj iz medijev v članku Mladi danes nimamo nič od vlade (Delo). Razpisanih naj bilo v VI 300 mest...
 
Meni pa je 21.9.2015 iz ministrstva samo takole odgovorila:
Spoštovani,
Na ministrstvu javnega razpisa pripravniških mest v javnih vrtcih in šolah letos, zaradi pomanjkanja sredstev, še nismo objavili in si prizadevamo, da bi v čim krajšem času (morda v jesenskih mesecih) lahko pripravili razpis pripravniških mest s sklenjenim delovnim razmerjem, sofinanciranim iz sredstev Evropskega socialnega sklada. Razpisi se objavljajo tudi na spletni strani ministrstva, zato vam svetujem, da redno spremljate našo spletno stran. Razpisi se objavljajo pod rubriko "Javne objave in razpisi".

Lep pozdrav,
Katja Kovačič, višja svetovalka III
 
Pozdravljeni! Informacije mi je podala kolegica, ki je bila prejšnji teden na okrogli mizi, kjer je bila glavna debata o državnem proračunu, pripravništvih itd. Od zadnjega razpisa za pripravništvo je minilo eno leto, med tem časom bi naj najmlajši poslanec v državnem zboru Andrej Čuš, podal oz. predlagal predlog zakona o pripravništvih, vendar mu je ministrica za šolstvo vedno znova in znova predlog zavrnila. Po zaključku okrogle mize, se je kolegica osebno obrnila na njega, in ga podrobneje povprašala o omenjenih pripravništvih...odvrnil ji je da bodo po njegovih novih informacijah pripravništva zagotovo razpisana v oktobru.

Lep pozdrav.
 
Najlepša hvala za informacije :),

Lep pozdrav.
 
Tudi jaz upam na najboljše. Čeprav - z vsem spoštovanjem do tistih, ki ste stopili do Andreja Čuša in ga povprašali ter njegov odgovor delili z vsemi nami - težko verjamem njegovim obljubam. Čuš je opozicijski poslanec in ne vem kako lahko obljublja/zagotavlja nekaj, za kar je pristojna Vlada ali MIZŠ, čeprav je bil on - to mu pa priznam - pobudnik ureditve pripravništev. Če bi bil razpis resnično v bližini, bi se vladajoča stran že zagotovo na veliko pohvalila. Upam pa, da se uredi. Situacija je za mlade učitelje skrajno nevzdržna.
 
@logarerik ,

kot mladi diplomiranec sploh ne moreš priti zraven v šolstvo. Glavni problem je, da je ogromna brezposelnost med tistimi mladimi učitelji, ki imajo strokovni izpit. Brez strokovnega izpita pa imaš še toliko manj možnosti kot oni. Edino, kar pride za nas v poštev, je pripravništvo, kar pa seveda ni odvisno od nas posameznikov, ampak ministrstva in ostalih vladnih služb, ki so pristojne za to.
Tako da smo se res znašli vsi v eni neprijetni situaciji. In mislim, da bi to morali povedati javnosti, da zve, kako se dela z mladimi. Res bi se morali zbrati, poklicati medije in jim povedati o zadevah na trgu dela za mlade diplomante, magistrante ...
 
Pozdravljeni vsi, ki čakate na obljubljen razpis,

baje naj bi ministrica na seji državnega zbora (ki je bila po tv, jaz tega sama žal nisem gledala) povedala, da razpisa za pripravništvo letos ne bo, zato me sedaj zanima, ali je kdo sejo gledal oziroma ve kaj o tem. Ker če je to res, je pa vse skupaj že skrajno bedasto!

Hvala.
 
Pozdravljeni

@kikca

Sam televizije ne gledam, kaj šele rtvslo 3. Ne glede na to, pa sem porabil 10 minut za prelet sej državnega zbora, ki so v digitalni obliki objavljene na strani državnega zbora. 10 minut, ki jih žal nikoli ne bom dobil nazaj.

Povzetek:

danes (2.10) so poteki 2 seji, in sicer.

20. nujna seja, v kateri, sodeč po "zapisu" ni zaslediti nič glede pripravništva (beri: besede pripravništvo ni v tekstu)

14. redna seja oddelka za izobraževanje, znanost, itd. O tej seji zapisa ni, je samo sklic, ki pravi, da so "debatirali" o nekem zakonu glede nečesa.

Kar se današnjega dne tiče, sodeč po GROBEM preletu "izčrpne" dokumentacije, beseda nikjer ni ali naj ne bi tekla o pripravništvu.

Po zelo hitrem preletu preteklih dni, prav tako nisem zasledil, da bi lahko na imenovani seji bilo karkoli glede tega.

Ponovno, gre za hitre prelete, mogoče se zelo motim.

Pozdrav
 
Tudi sama sem pobrskala po spletu in glede tega nisem našla ničesar. Zato upam, da so to (morda) lažne/napačne informacije, ki nas hitro spravijo v slabo voljo, saj vsi v kratkem pričakujemo, da se na ministrstvu že zganejo in dajo razpis. Informacij je vedno veliko, takšnih in drugačnih, zato nam preostane le čakanje ...
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
CŠOD je 15. marca 2024 objavil Javni razpis programov Šole v naravi in drugih programov in...
Odgovori
0
Ogledi
33
  • Članek
Na Zavodu RS za šolstvo so v letu 2023 izvedli že četrti medresorski projekt Teden umetnosti v...
Odgovori
0
Ogledi
47
  • Članek
Zavod RS za šolstvo, od leta 1999, posameznikom, skupinam ali institucijam podeljuje priznanja...
Odgovori
0
Ogledi
78
  • Članek
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo Razpis za vpis novincev v srednje šole in...
Odgovori
0
Ogledi
102
  • Članek
Eurydice Slovenija Razpis Erasmus+ 2024
V sklopu promocije razpisa Erasmus+ 2024 na CMEPIUS-u že izvajajo promocijske dogodke z njimi pa...
Odgovori
0
Ogledi
170
  • Članek
Ste že prijavljeni na info dneve? V sklopu promocije razpisa Erasmus+ 2024 na CMEPIUS-u že...
Odgovori
0
Ogledi
244
  • Članek
Pri razpisih “Seed Money FacilityQ gre za razpis, katerega cilj je podpreti prijavo projektov iz...
Odgovori
0
Ogledi
126

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu