Razpis za pripravništvo

Trenutno berete:
Razpis za pripravništvo

Prispevki
66
Področje
 1. Vrtec
Zanima me, kako je sedaj s pripravništvom? Na forumu dobivam različne informacije in vsak pove drugače, zato me zanima, če kdo 100% ve, kako je sedaj s tem in če bodo letos tudi kakšni razpisi oz. kako je s tem na splošno. Hvala za odgovor-e :)
 
Prispevki
11
Področje
 1. Osnovna šola
Vprašaj na ministrstvu, če je mogoče kaj novega.
Zelo verjetno pa je, da boš dobila takšen odgovor:

Spoštovani,
V tem trenutku ni znano kdaj bo objavljen naslednji razpis pripravniških mest, saj je to odvisno od razpoložljivih sredstev v državnem proračunu. Volonterskega pripravništva ne bo, saj je Vlada sprejela sklep, da pogodb o volonterskem pripravništvu v javnem sektorju ne podpira, torej bodo v bodoče le razpisi pripravniških mest s sklenitvijo delovnega razmerja. Razpisi se objavljajo tudi na spletni strani ministrstva, zato vam svetujem, da redno spremljajte našo spletno stran.

Lep pozdrav,
Katja Kovačič, univ. dipl. prav.
 
Prispevki
82
Naziv
diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok
Zavod
brezposelna
Področje
 1. Vrtec
To leto je katastrofalno leto glede pripravništva saj ga še letos sploh ni blo razpisano..
 
Prispevki
66
Področje
 1. Vrtec
Pozdravljena!
Kje pa ste dobili to informacijo? Je 100%? Da ne bomo 'gojili' lažnih upanj... :)
 
Prispevki
82
Naziv
diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok
Zavod
brezposelna
Področje
 1. Vrtec
Pa kdaj prb bi naj bil razpis?
 
Prispevki
262
Oktober bo hitro tu !!!! Upajmo na razpis!!!! Kaj pa selekcija??? Po povprečju, ali po tem kdo prvi pride prvi melje ali po čem drugem.....ve kdo kaj o tem ?
 
Prispevki
60
Področje
 1. Osnovna šola
Nekaj iz medijev v članku Mladi danes nimamo nič od vlade (Delo). Razpisanih naj bilo v VI 300 mest...
 
Prispevki
2
Naziv
diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok (VS)
Zavod
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje Kranj
Področje
 1. Vrtec
Meni pa je 21.9.2015 iz ministrstva samo takole odgovorila:
Spoštovani,
Na ministrstvu javnega razpisa pripravniških mest v javnih vrtcih in šolah letos, zaradi pomanjkanja sredstev, še nismo objavili in si prizadevamo, da bi v čim krajšem času (morda v jesenskih mesecih) lahko pripravili razpis pripravniških mest s sklenjenim delovnim razmerjem, sofinanciranim iz sredstev Evropskega socialnega sklada. Razpisi se objavljajo tudi na spletni strani ministrstva, zato vam svetujem, da redno spremljate našo spletno stran. Razpisi se objavljajo pod rubriko "Javne objave in razpisi".

Lep pozdrav,
Katja Kovačič, višja svetovalka III
 
Prispevki
29
Naziv
profesorica likovne umetnosti
Področje
 1. Osnovna šola
 2. Gimnazija
Pozdravljeni! Informacije mi je podala kolegica, ki je bila prejšnji teden na okrogli mizi, kjer je bila glavna debata o državnem proračunu, pripravništvih itd. Od zadnjega razpisa za pripravništvo je minilo eno leto, med tem časom bi naj najmlajši poslanec v državnem zboru Andrej Čuš, podal oz. predlagal predlog zakona o pripravništvih, vendar mu je ministrica za šolstvo vedno znova in znova predlog zavrnila. Po zaključku okrogle mize, se je kolegica osebno obrnila na njega, in ga podrobneje povprašala o omenjenih pripravništvih...odvrnil ji je da bodo po njegovih novih informacijah pripravništva zagotovo razpisana v oktobru.

Lep pozdrav.
 
Prispevki
2
Naziv
diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok (VS)
Zavod
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje Kranj
Področje
 1. Vrtec
Najlepša hvala za informacije :),

Lep pozdrav.
 
Prispevki
16
Naziv
profesor geografije in zgodovine
Področje
 1. Osnovna šola
 2. Šola za otroke s posebnimi potrebami
 3. Poklicne in strokovne šole
 4. Gimnazija
Tudi jaz upam na najboljše. Čeprav - z vsem spoštovanjem do tistih, ki ste stopili do Andreja Čuša in ga povprašali ter njegov odgovor delili z vsemi nami - težko verjamem njegovim obljubam. Čuš je opozicijski poslanec in ne vem kako lahko obljublja/zagotavlja nekaj, za kar je pristojna Vlada ali MIZŠ, čeprav je bil on - to mu pa priznam - pobudnik ureditve pripravništev. Če bi bil razpis resnično v bližini, bi se vladajoča stran že zagotovo na veliko pohvalila. Upam pa, da se uredi. Situacija je za mlade učitelje skrajno nevzdržna.
 
Prispevki
220
Naziv
profesor matematike in računalništva
Zavod
/
Področje
 1. Osnovna šola
@logarerik ,

kot mladi diplomiranec sploh ne moreš priti zraven v šolstvo. Glavni problem je, da je ogromna brezposelnost med tistimi mladimi učitelji, ki imajo strokovni izpit. Brez strokovnega izpita pa imaš še toliko manj možnosti kot oni. Edino, kar pride za nas v poštev, je pripravništvo, kar pa seveda ni odvisno od nas posameznikov, ampak ministrstva in ostalih vladnih služb, ki so pristojne za to.
Tako da smo se res znašli vsi v eni neprijetni situaciji. In mislim, da bi to morali povedati javnosti, da zve, kako se dela z mladimi. Res bi se morali zbrati, poklicati medije in jim povedati o zadevah na trgu dela za mlade diplomante, magistrante ...
 
Prispevki
15
Pozdravljeni vsi, ki čakate na obljubljen razpis,

baje naj bi ministrica na seji državnega zbora (ki je bila po tv, jaz tega sama žal nisem gledala) povedala, da razpisa za pripravništvo letos ne bo, zato me sedaj zanima, ali je kdo sejo gledal oziroma ve kaj o tem. Ker če je to res, je pa vse skupaj že skrajno bedasto!

Hvala.
 
Prispevki
21
Področje
 1. Gimnazija
Pozdravljeni

@kikca

Sam televizije ne gledam, kaj šele rtvslo 3. Ne glede na to, pa sem porabil 10 minut za prelet sej državnega zbora, ki so v digitalni obliki objavljene na strani državnega zbora. 10 minut, ki jih žal nikoli ne bom dobil nazaj.

Povzetek:

danes (2.10) so poteki 2 seji, in sicer.

20. nujna seja, v kateri, sodeč po "zapisu" ni zaslediti nič glede pripravništva (beri: besede pripravništvo ni v tekstu)

14. redna seja oddelka za izobraževanje, znanost, itd. O tej seji zapisa ni, je samo sklic, ki pravi, da so "debatirali" o nekem zakonu glede nečesa.

Kar se današnjega dne tiče, sodeč po GROBEM preletu "izčrpne" dokumentacije, beseda nikjer ni ali naj ne bi tekla o pripravništvu.

Po zelo hitrem preletu preteklih dni, prav tako nisem zasledil, da bi lahko na imenovani seji bilo karkoli glede tega.

Ponovno, gre za hitre prelete, mogoče se zelo motim.

Pozdrav
 
Prispevki
15
Tudi sama sem pobrskala po spletu in glede tega nisem našla ničesar. Zato upam, da so to (morda) lažne/napačne informacije, ki nas hitro spravijo v slabo voljo, saj vsi v kratkem pričakujemo, da se na ministrstvu že zganejo in dajo razpis. Informacij je vedno veliko, takšnih in drugačnih, zato nam preostane le čakanje ...
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu