Razpis in pogoji

Prispevki
119
Področje
Osnovna šola
Zaposlovanje v javni šoli opredeljujejo trije zakoni in sicer Zakon o delovnih razmerjih - Zdr 1 - ta veleva javno objavljen razpis in enakost vseh kandidatov, zakon o sistemu plač v javnem sektorju - veleva sistemiziranost delovnega mesta ter ZOVFI, ki opreduljuje pogoje formalne pogoje delovnega mesta. V bistvu je ZOVFI tisti, ki opreduljuje, da mora imeti učitelj strokovni izpit brez izjeme.
Vsi ti zakoni naj bi veljali pri zaposlitvi za nedoločen IN določen (nadomeščanja v času porodniških in bolniških odsotnosti itd.) čas, ali zgolj pri zaposlitvi za nedoločen čas?
 
Prispevki
119
Področje
Osnovna šola
Prosim za nasvet, informacijo.
Razpis je imel rok prijave čez 5 dni, zahtevali so potrdila o nekaznovanju mlajša od enega meseca (čeprav vemo, da veljajo 3 mesece), med pogoji ni bilo strokovnega izpita.
Prijavila sem se in dobila negativni odgovor z datumom rok prijave + 2 dni.

Seveda ne vem, koga so vzeli, a glede na vse napisano so imeli izbranega kandidata in po moje je velika verjetnost, da strokovnega izpita nima opravljenega. Zdi se mi, da imam pravico do vpogleda prijavne dokumentacije izbranega kandidata, vendar ne vem, kako se to izvede v praksi. Je to kdo naredil?
 
Prispevki
119
Področje
Osnovna šola
Kolikor jaz vem, moraš biti glede kršitve prepričan, če se obrneš na inšpektorat.

Pozabila sem omeniti še nekaj stvari, ki so tudi pomembne in nakazujejo na to, da je s tem razpisom/izborom nekaj čudnega:
- v razpisu je bil zapis, da želijo posredovanje Zavoda
- v odgovoru je pripisan pravni pouk, da se lahko pritožiš v roku osmih dni
- od datuma na odgovoru do prejetja odgovora je minilo 6 dni (pošta se pri nas sicer dostavlja dnevno, očitno so želeli skrajšati ta rok osmih dni za morebitne pritožbe; na kuverti datuma ni)

Skratka: vse skupaj je čudno, rada bi izvedela, kdo je izbran in če izpolnjuje pogoje, določene z zakonom - ampak kako? Če jih ne, se obrnem na inšpektorat.
 
Nazadnje urejeno:

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu