SIO #raziskovalnica Zavoda RS za šolstvo tvita s ključnikom #DanZemlje

  • Ustvarjalec teme SIO
  • Začetni datum
  • Odgovori 0
  • Ogledi 500

Trenutno berete:
SIO #raziskovalnica Zavoda RS za šolstvo tvita s ključnikom #DanZemlje

Dan Zemlje vsako leto v vrtcih in šolah obeležijo z različnimi dejavnostmi. Po navadi ga raztegnejo v ves april. Učenci in dijaki čistijo okolje, pišejo spise in raziskovalne naloge, izdelujejo plakate, varčujejo z energijo in naravnimi viri, obdelujejo šolske vrtove in sadovnjake, izvajajo tekmovanja, polnijo šolske spletne strani ter podobe in sporočila na družabnih omrežjih.

Vsi pomembnejši spominski dnevi so medijsko podprti; o njih se govori in piše doma in v javnosti. Vrstijo se predavanja, razstave, srečanja in druge družbene dejavnosti; nastajajo tudi raznovrstna gradiva, uporabna za šolsko rabo. Tudi za dan Zemlje – 22. april, ki je namenjen opozarjanju na varovanje okolja.

Sporočila dneva Zemlje so večplastna. Učitelji jih lahko vežejo na vsebinsko znanje, na proceduralno znanje oziroma veščine in spretnosti ter na odnosno znanje. Slednje je še posebej pomembno, saj je malo praznikov, ki bi imeli planetarni značaj, ali bi bilo njihovo sporočilo tako univerzalno, povezujoče in tudi zavezujoče.

Zato je #DanZemlje tema aprilske dejavnosti ZRSŠ, ki je poznana pod imenom #raziskovalnica. Kdor bo tvital, bo sooblikoval stališče do spominskih dni in njihove rabe pri pouku.

Širši opis najdete na povezavi.


Vir: www.zrss.si

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu