SIO Računalništvo in informatika v srednji šoli

Trenutno berete:
SIO Računalništvo in informatika v srednji šoli

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko (UL FRI) je bila v letošnjem letu izbrana na razpisu podjetja Google CS4HS (Computer Science for High Schools) za izvedbo projekta izboljšanja poučevanja računalništva in informatika.

Cilj projekta je vzpostaviti aktivno skupnost učiteljev računalništva in informatike ter jih opremiti s potrebnimi materiali in orodji. V ta namen bodo najprej pripravili potrebna gradiva (priprave in naloge) za poučevanje, ki bodo slonela na pred kratkim izdanem učbeniku „Računalništvo in informatika 1, E-učbenik za informatiko v gimnaziji“, ki so ga skupaj izdale sestrske fakultete UL FRI, UM FERI in UP FAMNIT, ter na okolju za poučevanje programiranja „Projekt TOMO“, ki so ga razvili na UL FMF.

Skupnost učiteljev bodo oblikovali na spletnem mestu SIO.

Skupnost učiteljev bo zasnovana dvonivojsko, kar pomeni, da se bo najprej izbrala manjša skupina učiteljev – t.i. mojstrov učiteljev (v Angliji jih imenujejo master teachers – pri nas smo včasih poznali izraz multiplikatorji), ki bo geografsko pokrivala celotno Slovenijo. Zanje bodo pripravili večdnevno posebno izobraževanje. Na delavnici bodo utrdili znanje s področij programiranja in algoritmov ter pripravili materiale za vse učitelje: učne priprave in naloge. Z mojstri učitelji bodo nato pripravili podobne delavnice še za učitelje po posameznih področjih. Učitelji bodo imeli njihovo stalno podporo, poleg svetovanja še srečanja, mesečne webinarje in diskusije na forumu.

V projektu sodelujejo poleg sesterskih fakultet UL FRI, UM FERI in UP FAMNIT ter UL FMF še ARNES, ZRSŠ ter Sekcija učiteljev računalništva in informatike pri ACM Slovenija.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu