Eurydice Slovenija Publikacija ob obeležitvi 30. obletnice delovanja programa mladih raziskovalcev

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Publikacija ob obeležitvi 30. obletnice delovanja programa mladih raziskovalcev

Ob obeležitvi 30. obletnice delovanja programa mladih raziskovalcev je Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) izdala priložnostno publikacijo »>30 – več kot 30 let programa mladih raziskovalcev«.

Priložnostna publikacija je izšla ob 30. obletnici delovanja programa Mladi raziskovalci, ki uspešno deluje od leta 1985. Projekt mladih raziskovalcev je usmerjen v doktorski študij in mladim vse od začetka omogoča zaposlitev v raziskovalnih organizacijah ter s tem neposreden stik z uveljavljenimi raziskovalkami in raziskovalci.

V vsebini so zajeti prispevki, ki opisujejo obdobje nastajanja programa ter prve analize, ki so nastale kot odgovor na kritike v začetku devetdesetih let. Razprava se nadaljuje z nagovorom lanskoletne prejemnice priznanja mentorica leta, ki ga podeljuje Društvo mladih raziskovalcev Slovenije in prispevkom o pomenu programa, kot podpori mladim pri prehodu v odraslost. V zaključnem prispevku je predstavljena primerjava podobnih sistemov financiranja mladim raziskovalcev v Evropi in svetu. Prispevek je pripravila delovna skupina MR+, ki jo je spomladi imenoval Znanstveni svet agencije. Z delovno oznako MR+ smo ponazorili prizadevanja po oblikovanju komplementarnega mehanizma za izbor mladih raziskovalcev.

V brošuro je vključen seznam nekaj manj kot 5000 posameznikov in posameznic, ki so bili od leta 1985 do 2016 delno ali v celoti vključeni v program Mladi raziskovalci in so po podatkih ARRS dosegli doktorski naziv.

Vir: ARRS, 20. 10. 2016

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu