Prva zaposlitev na področju VIZ in zdravniški pregled v času korone

Prispevki
2
Zdravo, mogoče ima kdo od vas podoben primer kot jaz in mi bo znal pomagati.
Izbrana sem bila na projektu Prva zaposlitev kot svetovalna delavka začetnica, ampak se je pojavil problem pri podpisu pogodbe - nimam opravljenega zdravniškega pregleda, niti ga v tem času ne morem opraviti, ker je Medicina dela že od 17.3 zaprta in do nadaljnega ne delajo. Ravnateljica je že pisala na MIZŠ, ampak ni dobila še nobenega odgovora, ali mi lahko v tej izredni situaciji vseeno da v podpis pogodbo. Ali se je še kdo znašel v podobni situaciji in jo uspel rešiti (če se jo sploh da rešiti)? Hvala za odgovore.
 
Prispevki
1
Jaz sem v enaki situaciji. Sicer za razredni pouk. In sploh še ni znano kdaj se začne delat (glede na trenutne razmere), menda ravnateljica čaka na navodila ministrstva. Tebi so rekli, da začneš kot je bilo predvideno?
 
Prispevki
2
Me je danes klicala ravnateljica, jutri grem na šolo, da bom opravljala Varstvo pri delu preko Skypa, potem se bova pa zmenili še vse ostalo. Je bila v kontaktu z drugimi ravnatelji in baje obstaja neka možnost, da bi dejansko dobila v podpis pogodbo do konca marca in pričela z delom 1.4, kljub temu, da ne bom opravila zdravniškega pregleda. Bom jutri vedela kaj več povedati na to temo.
 
Prispevki
4
Meni je ravnateljica kljub vsemu poslala pogodbo. Naj bi začela takrat, ko se vrtec ponovno odpre, bom pa zdravniškega delala pozneje.
Imam pa eno vpr, če katera ve. Zraven pogodbe moram podpisati še izjave delavca. Vse lepo in prav, potem pa izjava o tem da mi je delodajalec priskrbel zdravstveno zavarovanje in pa da sem dobila kopijo pogodbe. Zaradi karantene pač tega še nisem dobila, torej tega ne podpišem, al kljub temu (da še nimam urejenega zavarovanja in nisem dobila kopijo pogodbe) podpišem izjavi?
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu