Eurydice Slovenija Projekti Po kreativni poti do praktičnega znanja za razvoj visokošolskega izobr.

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Projekti Po kreativni poti do praktičnega znanja za razvoj visokošolskega izobr.

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije se je letos prvič udeležil že 40. Mednarodne konference za izboljšanje visokošolskega učenja in poučevanja, kjer je sodeloval v programskem delu konference s predstavitvijo plakata, ki so ga izdelali izbrani sodelujoči na projektih Po kreativni poti do praktičnega znanja - PKP.


»Improving University Teaching – IUT« je mednarodna konferenca, ki se je odvila med 15. in 17. julijem na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

S programom PKP so sodelovali na prvem dnevu konference v programskem delu konference z naslovom »Predstavitev plakatov« (Poster session), ki je hkrati tudi tekmovanje za največji prispevek, idejo k razvoju visokošolskega izobraževanja. V konkurenci osemnajstih predstavitev plakatov so študenti in pedagoški mentorji treh projektov PKP predstavili njihove projekte, aktivnosti na projektih ter predloge za razvoj visokošolskega izobraževanja.

Pri vsebinah na plakatu so sodelovali ter aktivnosti in projekte predstavljali:

  • dr. Dan Podjed (Filozofska fakulteta) in študent Blaž Bajič (Filozofska fakulteta) s projektom Živa fakultetna stavba: spreminjanje uporabniških navad za manjšo porabo energije v izvajanju Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.
  • dr.Matjaž Debevc (Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko) in študentka Ana Stopar (Pedagoška fakulteta) s projektom Mobilno in interaktivno učenje Nauka o glasbi s pomočjo nadgrajene resničnosti v izvajanju Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru.
  • Peter Marčić, DVM (Podjetje ZOOSOFIA) in študentka Janja Kosem (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) s projektom Biometrični čitalec kot orodje za sledljivost invazivnih živali v izvajanju Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Vsem sodelujočim se zahvaljujejo!

Več o omenjeni konferenci in ostalih projektih, ki se izvajajo v okviru programa Po kreativni poti do praktičnega znanja, si preberite tukaj.

Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije, 17. 7. 2015

Ogled sporočila na izvorni strani...

- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
TCA dogodek, ki ga na Cipru organizirajo med 2. in 4. novembrom 2022 je namenjen vsem, ki...
Odgovori
0
Ogledi
51
  • Članek
V skladu z glavnimi cilji projekta NA-MA POTI – NAravoslovje, MAtematika, Pismenost...
Odgovori
0
Ogledi
67
  • Članek
Evropska komisija pripravlja ovrednotenje uresničevanja Priporočila Evropske komisije (EK) Poti...
Odgovori
0
Ogledi
71

Zadnji prispevki

Na vrhu