Eurydice Slovenija Program Zdrav življenjski slog zopet v osnovnih šolah

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Program Zdrav življenjski slog zopet v osnovnih šolah

Na spletišču ministrstva za izobraževanje je z dne 29. 1. 2016 objavljeno sporočilo za javnost, da bo 29. januarja 2016 v Uradnem listu RS objavljen Javni razpis za izbor izvajalcev programa Zdrav življenjski slog 2015–2017.

Na razpis se lahko prijavijo osnovne šole, zavodi, registrirani za dejavnost v športu in športna društva v javnem interesu (nacionalna panožna športna zveza, športni klub idr.). V okviru programa bo učencem predstavljenih najmanj 12 športnih panog, ki se odvijajo v dvorani, zunanjih športnih površinah ali v naravnem okolju. Predstavljeni jim bodo tudi urbani športi ter podrobneje vsaj 3 športne panoge iz športnega okoliša, v katerem se nahaja osnovna šola, v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi. Program bo strokovno voden in za vključene učence brezplačen. Učencu bosta s programom zagotovljeni vsaj 2 uri športne aktivnosti, kar skupaj z urami športne vzgoje predstavlja 5 ur športne aktivnosti na teden.

Cilj programa Zdrav življenjski slog 2015–2017 je dnevno športno vadbo privzgojiti osnovnošolskim otrokom kot zdrav slog življenja. Znano je namreč, da se vzorci, privzgojeni v otroštvu in mladosti, pogosteje ohranijo tudi kasneje v življenju. Telesna aktivnost je eden izmed zelo pomembnih dejavnikov pri preprečevanju tveganja za prezgodnjo umrljivost in bolezni nasploh, po drugi strani pa obstaja pozitivna korelacija med vadbo in duševnim zdravjem ter kognitivnimi sposobnostmi.

Program se bo financiral s sredstvi iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Izvajal se bo v okviru Operativnega programa 2014–2020. Zanj je namenjenih 5 mio evrov.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Svet Evropske Unije je 26. novembra 2021 sprejel sklepe o upravljanju evropskega raziskovalnega...
Odgovori
0
Ogledi
46
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Statističnega urada Republike Slovenije z dne...
Odgovori
0
Ogledi
133
  • Članek
Obiski Vlade Republike Slovenije v Osrednjeslovenski regiji – severni del so se z obislkom...
Odgovori
0
Ogledi
139
Pozdravljeni! Ali ima kdo dobro napisan načrt uvajalnega obdobja za razpis ''Učim se biti...
Odgovori
0
Ogledi
483

Zadnji prispevki

Na vrhu