Priznanje točk za napredovanje

Prispevki
4
Spoštovani,

v skladu z zakonodajo pripadajo točke za napredovanje v naziv glede na obseg izobraževanja, ki je bilo objavljeno preko Katisa.

Če izobraževanje ni bilo objavljeno preko Katisa, se točke za izobraževanje upoštevajo, če ima izobraževalna vsebina povezavo z vzgojno-izobraževalnim delom, ki ga učitelj opravlja. V tem primeru je potrebno priložiti še neke dodatne zadeve.

Zdaj pa mene zanima nekaj: sem mentor šolske skupnosti in šolskega parlamenta na naši šoli. Dvakrat sem se udeležil izobraževanja na to temo. Kolegice so mi povedali, da jim pri napredovanju v nazive na ministrstvu niso upoštevali teh izbraževanj. Meni pa ni jasno, zakaj. Ali ni vodenje šolske skupnosti in šolskega parlamenta del VI-dela?
 

Andrej

Osebje foruma
Moderator
Prispevki
343
Naziv
profesor
Prispevki
4
Kako to mislite? Izobraževanje je izvajala Zveza prijateljev mladine Slovenije. Trajala so pa prvo leto 12 in drugo leto 9 ur (Gospodarsko razstavišče LJ.). Gre za izobraževanje, na katerem smo izvedeli, kakšne spremembe prinaša novo šolsko leto pri organizaciji šolskih parlamentov, kako graditi avtoriteto pri učencih, kako odkrivati raznolikost pogledov in katere knjige so lahko izhodiše za pogovor v času srečevanj šolske skupnosti in šolskih parlamentov. Nato pa še o gradnji pozitivne klime v šoli in predlogih za načrtovanje aktivnosti šolskega parlamenta.
 
Prispevki
4
ZPM Slovenije je že povedal, da točke lahko uveljavljamo za napredovanje, samo problem je ministrstvo, ki potem (baje) to zavrne. Tudi sam ne razumem, zakaj. Edino, če menijo, da dejavnosti šolske skupnosti in šolskega parlamenta ne spadajo pod vzgojno-izobraževalno delo. Pa tudi to mislim, da ni res. Kaj svetujete, če bo zavrnjeno?
 

Andrej

Osebje foruma
Moderator
Prispevki
343
Naziv
profesor
Prispevki
2
Pozdravljeni,

zanima me, ali so vam izobraževanje upoštevali za napredovanje oz. kaj ste ugotovili? Tudi sama sem bila 2 leti na izobraževanju, vendar nimam potrdila - bi ga pa potrebovala.

Upam, da je tema še aktualna ...
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu