Eurydice Slovenija Priročnik Spletno nasilje in spletne zlorabe otrok in mladostnikov

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Priročnik Spletno nasilje in spletne zlorabe otrok in mladostnikov

Safe.si predstavlja priročnik Spletno nasilje in spletne zlorabe otrok in mladostnikov.

Priročnik je namenjen strokovnim delavkam in delavcem centrov za socialno delo (CSD), ki se ukvarjajo z obravnavo nasilja ter zlorab otrok in mladostnikov prek spleta, saj ugotavljamo, da se v praksi vedno pogosteje srečujejo s tem pojavom. Tako starši kot mladostniki potrebujejo pomoč, ki jo poiščejo na centru za socialno delo ali pri drugih strokovnjakih. Priročnik je lahko v pomoč tudi policistom pri njihovem delu, saj je v njem opisana terminologija spletnega nasilja in zlorab ter predstavljeni pa so tudi posamezni primeri in predlogi ravnanj.

Priročnik vsebuje informacije, ki bodo v pomoč tudi drugim strokovnim delavcem, ki se srečujejo s problematiko spletnega nasilja med otroki in mladostniki, kot so strokovni delavci v šolskih svetovalnih službah, v pomoč pa bo tudi učiteljem in drugim, ki nudijo pomoč žrtvam spletnega nasilja. Poleg nasvetov, kako ravnati v posameznih konkretnih primerih, podaja tudi informacije, kako bodo primer obravnavali na CSD.

Priročnik vsebuje splošne smernice za ravnanje strokovnih delavcev centrov za socialno delo, ko se pri obravnavi otrok, mladostnikov ali družine srečajo s spletnim nasiljem in zlorabami na spletu. Večji del pa je namenjen obravnavi posameznih oblik spletnega nasilja z nasveti za ukrepanje, kar bo v pomoč vsem, ki se srečujejo s problematiko spletnega nasilja nad mladostniki.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu