Priložnost...

Trenutno berete:
Priložnost...

Prispevki
1
Naziv
profesor razrednega pouka
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
Zaključujem študij razrednega pouka. Čaka me pripravništvo, ko bo, če bo in če ga bom dobila, da bom potem lahko iskala službo (ko bo, če bo...). Moja želja je delati v šoli z otroki, ampak ker sem optimist (saj bo), ki stoji na realnih tleh (situacija zaposlovanja učiteljev je vse prej kot rožnata), me kar malo skrbi...

Dobila sem ponudbo za delo v popolnoma drugi smeri - ekonomija. Je daleč od poučevanja v razredu, ampak imam izkušnje s tega področja in vem, da bi lahko delala tudi to.. Delovni pogoji in plača so prav tako zelo dobri.

Sedaj pa sem v dilemi. Ali izpustiti priložnost, končati tekoči letnik in vzeti absolventa in še leto delati preko študenta ter tvegati, da ne dobim niti pripravništva... Ali pograbiti priložnost pisati magistrsko ob delu in se potem prijavim na razpis ter pustim to službo?

Strah me je, da če sedaj skrenem iz pedagoških vod, se ne bom nikoli več vrnila. Vem, da bo zelo težko pustiti
stalno službo z rednim prihodkom in tvegati ter iti v negotovost.

Zato pišem tukaj gor za kakršno koli mnenje ali nasvet, predvsem tistih, ki že imate izkušnje z iskanjem zaposlitve in ste seznanjeni s situacijo zaposlovanja v šolah bolj, kot pa jaz.

Vem, da je to osebna odločitev, ampak vseeno bom hvaležna za vsak komentar, mnenje ali osebno izkušnjo.
 
Prispevki
23
Naziv
Profesor fizike in matematike
Področje
  1. Osnovna šola
  2. Poklicne in strokovne šole
Osebno iz lastnih izkušenj, dokler se ne bo spremenil ZUJF in se bo kvota učiteljev manjšala, manjše šole praktično ne morejo zaposlovati. V ta velikih pa je pač tako, da izbirajo tudi med 250 prijavami. Odločitev je tvoja in tudi kontekst, da se je težko vrniti je posledica le želje. Morda pa ti bo nova služba veliko bolj všeč, v tem primeru ne vidim ovir, da bi se morala vrniti na vso silo. Poznam par primerov, ki so enako razmišljali, nato pa ugotovili, da so na drugem delovnem mestu veliko bolj srečni. Sam bi na tvojem mestu pograbil priložnost, saj je nasploh v teh časih težko najti zaposlitev.
 
Prispevki
5
Naziv
Prof.
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
Odvisno od tega ali poznas koga da te lahko spravi v solo. Kar tako preko posiljanja prosenj ne bos dobila nikoli!

ce mi ne verjames pa zacni posiljat na sole prosnje - kar napisi da si s faksom ze konec - itak te ne bodo preverjali, ce pa bi te slucajno ze poklicali pa se izgovori da si ze drugje dobila... bos videla kolk te bodo kej klicali na razgovore ...

Drgac pa tut ucenje v soli je samo delo oz. zaposlitev kot vsaka druga, tako da probaj v ekonomiji ~ sej ni nujno da bos v tej sluzbi sploh ostala dolgo.
Pomislek da pa bi ce bi zdej sla iz solstva in se tezko vrnila je brez osnove, dandanes so ljudje eno leto v sluzbi tam, drugo drugje, tretjo spet drugje

Jaz bi na tvojem mestu se preizkusil v sluzbi ki se ti ponuja - ce je res tko edinstvena priloznost, diplomo lahk pises tut ob delu.

Poizkusi za nasvet vprasat tut koga ki !danes! isce sluzbo in na kakem forumu kjer je starejsa populacija.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Program Erasmus+ želi omogočiti sodelovanje v mednarodnih projektih čim večjemu številu...
Odgovori
0
Ogledi
71

Zadnji prispevki

Na vrhu