Pravni nasvet Prijava na strokovni izpit in zahtevana delovna doba

Trenutno berete:
Pravni nasvet Prijava na strokovni izpit in zahtevana delovna doba

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
32
Naziv
pomočnica vzgojiteljice
Področje
  1. Vrtec
Področje: Vrtec

Na strokovni izpit se prijavljam kot pomočnica vzgojiteljice, za katero je zahtevana peta stopnje izobrazbe. Po Pravilniku o strokovnem izpitu torej potrebujem 4 mesece delovnih izkušenj, da se k izpitu lahko prijavim. To dobo imam s pogodbami o zaposlitvi tudi izpolnjeno. Pred dnevi pa sem na svojo prijavo dobila odgovor iz ministrstva, da se lahko prijavim po najprej šestih mesecih???

Sicer je res, da imam od prej, preden sem naredila prekvalifikacijo, sedmo stropnjo izobrazbe, ampak smeri, ki nima veze s področjem vzgoje in izobraževanja in se na tem področju s to izobrazbo ne morem zaposliti. V prijavi nisem prilagala nobenega dokazila o tej izobrazbi, tako da mi res ni jasno.

Zanima me, ali se po Pravilniku o strokovnem izpitu upošteva stopnja izobrazbe katere koli smeri za določitev, koliko delovne dobe potrebujemo za prijavo, ali samo izobrazba iz področja vzgoje in izobraževanja?

Hvala za odgovor, U.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pravni odgovor na vprašanje bo prilepil administrator. Več o tem...

Sledite vprašanjem tudi na Advokado profilu Mladi učitelj

Kako deluje sistem pravnih nasvetov?
*opomba: za verodostojnost in pravno podlago odgovora ne odgovarjamo!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Prispevki
29
Odgovor je prispevalo spletišče Advokado: http://www.advokado.si/vprasanje/343/prijava-na-strokovni-izpit-in-zahtevana-delovna-doba/
-----

Pozdravljeni,

Pravilnik o strokovnem izpitu strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja določa, da se lahko drugi strokovni delavec s srednješolsko izobrazbo prijavi k opravljanju strokovnega izpita najprej po 4 mesecih opravljenega vzgojno-izobraževalnega dela v vrtcu oziroma šoli, drugi strokovni delavec z višješolsko oziroma visokošolsko izobrazbo pa najprej po 6 mesecih opravljanja vzgojno-izobraževalnega dela v vrtcu oziroma šoli, če izpolnjuje z zakonom in drugimi predpisi določene pogoje o izobrazbi.

Glede na to, da se na strokovni izpit prijavljate kot pomočnica vzgojiteljice, ki je lahko vsak, ki je končal izobraževalni program za pridobitev srednje strokovne izobrazbe predšolska vzgoja, bi veljalo preveriti, če pri odgovoru ministrtva za pomoto, še posebej, ker niste predložili dokazil o sedmi stopnji izobrazbe.Pravilnik o strokovnem izpitu strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja tako neposredno ne določa, ali se upošteva katera koli smer izobraze ali zgolj izobrazba s področja vzgoje in izobraževanja, ampak napotuje na zakon in druge predpise, ki pa dejansko določajo, kateri izobraževalni program je potrebno končati za opravljanje določenega dela.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu