Preskok naziva

Trenutno berete:
Preskok naziva

Prispevki
1
Pozdravljeni,
sem v kar posebni situaciji in bi potrebovala pomoč. V šoli sem zaposlena 2 leti, teče torej moje tretje šolsko leto. Sem v 32 plačnem razredu in imam do sedaj dve oceni ravnatelja. Sem še brez naziva, vendar sem v tem času zbrala že ogromno točk za napredovanje. Ker so nekatere od teh točk tudi po 3 in 4 in bi jih ob napredovanju v naziv mentor izgubila, razmišljam o preskoku naziva in napredovanju v naziv svetovalec.
Ker vem, da ob preskosku nekaj plačnih razredov 'izgubiš', me zanima ali lahko le te potem pridobim iz ocen ravnatelja in tega napredovanja? Slišala sem tudi drugo možnost, da je potem te plačne razrede nemogoče pridobiti? Mi lahko kdo pomaga in pojasni kako je s temi plačnimi razredi.
Hvala za pomoč!
 
Prispevki
7
Nazadnje urejeno:
Za napredovanje v naziv je potrebno imeti najmanj 4 leta delovne dobe.

(2) Javni uslužbenec, ki napreduje v naziv ali višji naziv, prenese že dosežena napredovanja v plačne razrede na delovnem mestu ali v nižjem nazivu v nov naziv tako, da se doseženi plačni razred pred napredovanjem v naziv ali višji naziv poveča za največ tri plačne razrede. Ne glede na določbo prejšnjega stavka javnega uslužbenca ni možno uvrstiti v višji plačni razred, kot ga je možno doseči z napredovanjem. (vir: 20. člen ZSPJS • Zakon o sistemu plač v javnem sektorju - ZSPJS • Zakonodaja • Računovodstvo.net)
Potem lahko normalno dalje napreduješ tako v naslednji naziv kakor v plačni razred.
 
Podpri 0

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu