Prekvalifikacija za učitelja razrednega pouka

Trenutno berete:
Prekvalifikacija za učitelja razrednega pouka

Pridružen
16. apr 2014
Prispevki
37
Naziv
uni. dipl. prof. biologije in proizvodno-tehnične vzgoje
Zavod
OŠ Petrovče - POŠ Trje
Področje
  1. Osnovna šola
Pozdravljeni!

Po izobrazbi sem učiteljica biologije (na predmetni stopnji), a ker je ponudb za to delovno mesto redko, že nekaj let opravljam delo učiteljice v podaljšanem bivanju. Pa vendar sem v tem času spoznala, da mi delo z najmlajšimi izredno ustreza, zato bi ga rada tudi nadgradila. Že velikokrat sem brskala po spletnih straneh različnih fakultet, če je možna kakšna "prekvalifikacija" za učitelja RAZREDNEGA POUKA?

V večini sem prejela negativne odgovore s strani tajništva fakultet, vendar sem popolnoma zmedena ob njih, saj poznam primere sodelavk, ki so diplomirane vzgojiteljice ter opravljajo izpite, s katerimi si bodo pridobile izobrazbo profesor razrednega pouka. Ko si želim pridobiti kakšno dodatno informacije z njihove strani, so glede njih zelo skope, obrnila sem se tudi že na svetovalno službo Ljudske univerze, pa tudi tam ni bilo sreče.

Mar ne obstaja kakšna "bolonjska alternativa" v tej smeri?
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Vse tiste, ki mislijo, da diplomirane vzgojiteljice naredijo par izpitov in postanejo profesorice razrednega pouka, naj seznanim, da taka prekfalifikacija po nebolonjskem študijuu pomeni dodatni 2-letni študij, ki vključuje cca. 5 diferencialnih izpitov, 20 rednih izpitov in diplomo, po bolonjskem pa dodatni letnik za prekfalifikacijo, enoletni magisterski letnik in magisterij.
Imam v spominu, da se je ena moja kolegica (predmetna učiteljica) enkrat zanimala za to možnost na Pef Kp; kakšen odgovor je dobila pa ne vem, a študirat ni šla. Je pa tudi res, da sta študij predšolske vzgoje in razrednega pouka sorodni zadevi, študij biologije pa popolnoma nekaj drugega. Obstajajo pa na Pef Lj izpopolnjevanja izobrazbe za poučevanje gospodinjstva, tehnike itd, ki so namenjena profesorjem biologije.
 
Prekvalifikacije verjetno ni, greš pa lahko na podiplomski študij. Če si končala biologijo -potem boš tudi to sposobna narediti. Roko na srce: biologija ni tako lahek študij, tako da....Srečno.
 
Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Ali ste se morda odločili za podiplomski študij raz. pouka? Mene namreč tudi zanima, kakšen je postopek za vpis.

Lp, wanda
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Pozdravljeni, Zaposlena sem kot učiteljica v OPB za 80%, tj. 32 ur na teden. To nanese 6,4 ure...
Odgovori
0
Ogledi
714
  • Članek
Na Humanitasu tudi letos razpisujejo natečaj »Onkraj mehurčka« – natečaj za naj učiteljico oz...
Odgovori
0
Ogledi
309
  • Članek
Lepo je, če od svojih nekdanjih učencev dobiš pohvalo in vabilo na njihovo šestdesetletnico...
Odgovori
0
Ogledi
512

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu