Eurydice Slovenija Predpisi o umetni inteligenci: kaj hoče Evropski parlament

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Predpisi o umetni inteligenci: kaj hoče Evropski parlament

Kako hočejo evropski poslanci oblikovati zakonodajo EU o umetni inteligenci, da bo obenem spodbujala inovacije ter zagotovljala varnost in spoštovanje človekovih pravic?

Umetna inteligenca je pomemben del digitalne preobrazbe družbe. Že danes si je težko predstavljati življenje brez uporabe umetne inteligence v mnogih izdelkih in storitvah, prihaja pa še več sprememb na področju dela, poslovanja, zdravja, varnosti, kmetijstva … Umetna inteligenca je tudi ključni del evropskega zelenega dogovora in obnove po covidu-19.

EU pripravlja prvi sveženj predpisov, ki bo upravljal priložnosti in grožnje umetne inteligence. Osredotoča se na krepitev zaupanja v umetno inteligenco na eni strani, kar vključuje tudi upravljanje možnih posledic različnih načinov uporabe umetne inteligence na posameznike, družbo in gospodarstvo, ter na drugi strani na spodbudno okolje, v katerem bodo evropska podjetja, raziskovalci in razvijalci lahko rasli. Komisija želi povečati zasebne in javne naložbe v tehnologije umetne inteligence na 20 milijard evrov na leto.

Vir in več informacij: Evropski parlament, 21. 10. 2020

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu