Eurydice Slovenija Pred esejem splošna matura 2015

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Pred esejem splošna matura 2015

V torek, 5. maja 2015, bodo dijaki v slovenskih gimnazijah v skladu z maturitetnim koledarjem pisali prvo izpitno polo – esej iz slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine kot maternega jezika. K prvemu delu izpita se je prijavilo 7.708 kandidatov. Letos tematski sklop »Otroštvo« za maturitetni esej pri slovenščini obsega besedili Lojzeta Kovačiča, Otroške stvari in Nathalie Sarraute, Otroštvo.

Drugi del pisnega izpita iz slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine kot maternega jezika bodo dijaki pisali 1. junija. Pisni izpiti iz tujih jezikov bodo potekali 30. maja, 8., 10., 13. in 15. junija. 6. junija bo potekal pisni izpit iz matematike ter med 2. in 12. junijem pisni izpiti iz izbirnih predmetov. Ustni maturitetni izpiti bodo potekali na šolah med 15. in 22. junijem.

Z uspehom na letošnjem spomladanskem roku splošne mature bodo kandidati seznanjeni v ponedeljek, 13. julija. Državni izpitni center bo istega dne ob razglasitvi rezultatov na gimnazijah maturantom omogočil tudi dostop do svojih ocen preko spleta.

Splošna matura letos poteka na 86 šolah, prvič jo bo opravljalo 7.278 kandidatov, lansko leto je potekala na 85 šolah in jo je prvič opravljalo 7.502 kandidatov. Na spomladanskem roku je splošno maturo v minulih letih uspešno opravilo 84–87 % prijavljenih kandidatov, letno pa 86–89 %.

Izpit iz posameznega predmeta splošne mature bo opravljalo tudi 1.585 kandidatov (lani 1.612), ki so se prijavili k poklicni maturi oz. so jo že opravili.

Dr. Darko Zupanc, direktor Državnega izpitnega centraVir: RIC, 4. 5. 2015

Ogled sporočila na izvorni strani...

- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu