Pravica vesti

Trenutno berete:
Pravica vesti

Pridružen
13. nov 2020
Prispevki
9
Pozdravljeni,

med vprašanji izpraševalca (Fele), sem zasledila ponavljanje vprašanja v smislu: Naštej podobnosti in bistveno razliko pri pravici vesti med Ustavo in Konvencijo.
Pri branju ustave in konvencije pa nikakor ne najdem te bistvene razlike. Upam, da mi kdo lahko pomaga.

Hvala!
 
Če je mišljena Konvencija o otrokovih pravicah, bi rekel, da je edina razlika v temu, da je pri otroku relativno omejena z njegovo starostjo in zrelostjo oz. dokler njeno omejevanje ne posega v največjo možno korist otroka. V obeh primerih pa ga imajo pravico usmerjati starši, vsi imamo svobodo vesti, lahko uporabimo ugovor vesti, nekaj na to temo. Naj me kdo popravi ali doda :)
 
Podpri 0
Ja, mogoče bi bilo res lahko kaj v tej smeri, čeprav tudi v Ustavi piše, da je ta pravica v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo. Ni pa nič o največji koristi za otroka, tako kot ste napisali.
Zasledila sem tudi, da je v Konvenciji o otrokovih pravicah zapisano, da se ta pravica lahko omeji le, če je to nujno za zavarovanje državne varnosti, javnega reda itd.. Čeprav to tako ali tako velja za vse pravice, zapisane tudi v ustavi. Res ne vem, kakšen odgovor pričakuje izpraševalec, ampak sem videla da tako vprašanje dobi kar precej ljudi, zato mi ne da miru.
In hvala za odgovor :)
 
Podpri 0

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu