Praktični nastopi

Trenutno berete:
Praktični nastopi

Pridružen
27. sep 2013
Prispevki
10
Naziv
prof ang
Zavod
OŠ bled
Področje
  1. Osnovna šola
Pozdrav!

Imam vprašanje v zvezi s praktičnimi nastopi, ki so pogoj za opravljanje strokovnega izpita.

Zanima me, ali mora biti na vseh 5 nastopih prisotna tudi ravnateljica ali je dovolj le mentorica (opravljam namreč volontersko pripravništvo).

Hvala in lp
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pa še eno vprašanje. Ali se nastopi opravljajo po pretečenih 6 mesecih pripravništva ali se lahko že tekom tega obdobja?

Hvala in lp
 
Seveda že tekom teh šestih mesecev. Čim prej, tem bolje :) Skupaj jih mora biti najmanj 30.
 
30 nastopov, od tega 5 pred ravnateljem oz. ravnateljico :D
 
Nekje sem prebrala, da morajo biti zadnji trije nastopi pripravništva tudi pred ravnateljem. Ali to pomeni, da moram imeti 8 nastopov pred ravnateljem? Hvala za odgovor.
 
V razpisnem besedilu piše točno to, kar je napisala MissSmrketa. Nikjer ne piše, kdaj mora ravnatelj opravit oglede. Kot boste spoznali, ravnatelji nimajo časa na pretek.
 
Ne! Npr. imaš 20 nastopov, dva pred ravnateljem, 5 nastopov in potem 3 pred ravnateljem ... morajo pa biti nastopi pred ravn. proti koncu pripravništva, vsaj tako nekako piše. Jaz sem to spregledala, pa niso pri prijavi na strokovnega nič komplicirali. :D
 
Meni osebno se zdi bolj zanimivo, da ravnatelj spremlja razvoj...torej, če te spremlja od začetka, s tem se pokaže nek napredek. Kje si zasledila to, MissSmrketa? Nimajo kej komplicirat, glede na to, da delamo zastonj. Jaz sem imela prvega za pripravništvo prej kot 20ti nastop. Prvega neuradnega sem imela, ko sem nadomeščala, ampak ga ne bom upoštevala.
 
Pozdravljeni,

zaposlena sem v GŠ in po 6 mesecih se bom prijavila na strokovni izpit. V oktobru bom izvedla učne nastope in sicer v svojih razredih, ki jih poučujem. Prisotna bosta mentorica in ravnatelj. Dobila sem informacijo, da naj bi bili učni nastopi opravljeni v razredu mentorja. Je to res, ali lahko učne nastope izvedem tudi v svojih razredih?

Lep pozdrav!
 
Mene pa zanima, če mentorica komu izmed vas ob vsakem nastopu piše oceno? V mislih imam kaj podobnega ocenjevalnim obrazcem, ki so jih morali mentorji pisati med pedagoško prakso (vsaj anglisti smo imeli takšne obrazce). Jaz dobim samo ustno povratno informacijo in upam, da je to dovolj.
To, da bo morala ob koncu pripravništva napisati poročilo mentorja, vem, zanima me torej samo za posamezne nastope.
 
Pozdravljeni,

imam vprašanje glede praktičnih nastopov. In sicer sem zaposlena na srednji šoli, praktične nastope pa bom opravljala na osnovni šoli. Zanima me ali moram (in kje) dobiti kakšen dopis za osnovno šolo, da bom nastope opravljale tam? Ravnatelj mi je rekel da bi potreboval nekaj, predvsem zaradi kakšne inšpekcije.
 
Pozdravljeni,
sem učiteljica biologije in gospodinjstva. Letos poučujem naravoslovje, gospodinjstvo. Mentorica je učiteljica biologije, gospodinjstva in naravoslovja, zato bi imela nastope večinoma iz naravoslovja in gospodinjstva. Ali je to mogoče, ali so kakšne ovire, glede na to, da še nimam opravljenega dodatnega modula za naravoslovje. Hvala za odgovor. Lep pozdrav.
 
Da se navežem kar na to temo, imam podobno vprašanje kot zgoraj, torej če učiš naravoslovje brez opravljenega modula ali lahko opravljaš nastope iz tega predmeta?

In pa še, ali mora biti mentor učitelj predmeta, ki ga poučuješ? Npr. nadomeščam učiteljico kemije, ki nima še 3 leta naziv mentor, druge učiteljice za ta predmet pa na šoli nimajo. Ali je lahko moj mentor učiteljica biologije in naravoslovja, ki izpolnjuje vse pogoje?

Hvala za kakršno koli informacijo.
 
Ministrstvo zahteva nastope, priprave, pri predmetu za katerega imaš izobrazbo. Torej, če nimaš modula naravoslovje, lahko opravljaš predmete samo iz biologije, kemije ali fizike.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Pozdravljeni, na OŠ delam že dve leti, zato imam pedagoških ur za strokovni izpit več kot...
Odgovori
0
Ogledi
689
Jaz pa bi imela vprašanje glede nastopov, ki jih damo zraven k prijavi na strokovni izpit...
Odgovori
0
Ogledi
1.150

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu