Praktični nastop - dvopredmetni učitelj

Trenutno berete:
Praktični nastop - dvopredmetni učitelj

Prispevki
1
Pozdrav,

letošnje leto sem magistrirala iz francoščine in sociologije in trenutno delam v podaljšanem bivanju na osnovni šoli. Opravila sem že nekaj praktičnih nastopov za strokovni izpit, vendar pa imam namen vse nastope opraviti pri francoščini. Zanima me ali je potrebno slučajno za pristop k izpitu nastope nujno opraviti pri obeh predmetih, ki bi jih poučevala? Tega podatka nisem zasledila nikjer. Najlepša hvala za info!
 
Prispevki
8
Tudi jaz ga nisem našla. Mi je pa nekdo rekel, da jih narediš na področjih, kjer se sovpadaš z mentorjem. Sama sem učiteljica matematike in tehnike, mentor pa učitelj fizike in tehnike. Tako se z mentorjem sovpadava le pri poučevanju tehnike. Hkrati tudi sama letos poučujem le tehniko in sem tako vse nastope opravila tam. Se pa ravno prijavljam na SI, tako da 100% (še) nimam :)
 
Prispevki
3
Področje
  1. Osnovna šola
Tudi jaz sem dvopredmetna učiteljica, nastope imam že opravljene. Ne, ni potrebno da jih opraviš pri obeh. Sem se pozanimala pri ge. Hermini (uradna ga.za strok.izpit na Ministrstvu) Pomembno je le da število opravljenih nastopov štima. Srečno!
 
Prispevki
2
Sem enopredmetni učitelj zgodovine in opravljam nastope opravljam za strokovni izpit. Nastope opravljam v več razredih od 6. do 8. Me pa zanima, če je nujno da je treba imeti 5 različnih tem? Jaz imam namreč 4, saj sem prejel eno za 6. razred, eno za 8. razred, eno za Etiko, v 7. razredu pa dobil pri zgodovini Antično grško kulturo, za katero mi je mentorica dejala, da sta predvideni dve uri, na kateri je tudi prišla ravnateljica. Nastop sem izvedel tako v A kot v B razredu. Je možno, da mi zaradi tega komplicirajo, ko predložim priprave, kjer bodo vidne samo 4 teme? Seveda, bom imel kar 7, ur, kjer je prisotna ravnateljica, zaradi blok ur v 7. razredu ampak me vseeno skrbi, ker ni petih tem. Kakšne izkušnje?
Hvala za odgovor
 
Prispevki
3
Področje
  1. Osnovna šola
Kolikor jaz vem, lahko imas le 4 teme, a mora biti tista podvojena priprava drugacna od tiste prve. Recimo po evalvaciji le da bi ura boljse uspela, spremeniš etapo in prilagodiš vsebino, itd.
Jaz sem imela recimo 2x obtočila. V dveh različnih razredih, z dvema različnima pripravama. Prilagodila sem tisto prvo, jo, popravila, glede na evalvacijo po prvi.
Ne vem ..zmisljujem si... Uvodna motivacija ni uspela. Spremenila sem jo. Prav tako osrednji del ure. Skrajsala ker je bilo prevec... Da je ostalo na koncu vec casa za utrjevanje, itd.
Srečno!
 
Prispevki
2
Najlepša hvala za odgovor. Saj tako nekako sem tudi izvedel. Bom uredil drugo pripravo s korekcijami.
LP
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Pozdravljeni! Za časa pedagoške prakse je bila pri mojih urah prisotna študentka razredne...
Odgovori
0
Ogledi
894
Pozdrav. Če recimo opraviš nastop v 9.a 1. uro z enako temo (recimo: spolno in nespolno...
Odgovori
0
Ogledi
293
Pozdravljeni, ali bi bil kdo pripravljen deliti primer priprave za praktične nastope...
Odgovori
0
Ogledi
564

Zadnji prispevki

Na vrhu