Potek volonterskega pripravništva

Prispevki
55
Naziv
profesorica bjologije in kemije
Zavod
brezposelna
Področje
Osnovna šola
Mene pa zanima kdaj ste prvič sami vodili učno uro? Je možno, da pripravnika to doleti že prvi teden? Da se malo psihično pripravnim. :D
 
Prispevki
63
Področje
Osnovna šola
To je vse odvisno od dogovora z mentorjem/mentorico. Jaz sem v prvem mesecu pripravnistva prvic sama vodila ucno uro zadnji teden v mesecu, najprej sem samo hospitirala. Potem pa ze vidis kako kaj poteka, spoznas ucence itd :) In kar je glavno - dobis ogromno izkusenj :)
 
Prispevki
268
Področje
Osnovna šola
Jaz sem dobila takoj nadomeščanje sodelavke za cel mesec :)

Tako da...sem imela praktično vse nastope narejene v enem mesecu, vendar se niso upoštevali, ker ni bilo mentorice zraven-je imela svoje ure.

Mnogo izkušenj boste dobili, zato ni potrebno skrbeti ;)
 
Prispevki
63
Naziv
učiteljica razrednega pouka
Zavod
Področje
Osnovna šola
kakšne pa imate kaj izkušnje z ravnatelji? so vedno prišli hospitirat tistih pet nastopov, ki jih je potrebno oddati?
 
Prispevki
9
Naziv
dipl. prof. angleščine in slovenščine
Področje
Osnovna šola, Gimnazija
Mene pa zanima, ali se nam, volonterskim pripravnikom, šteje v ure tudi priprava učne ure - za npr. nadomeščanje, samostojno uro? (Sama imam polovični delovni čas, pa me zanima tudi ali se npr. 4 ure štejejo 4 šolske ure (ki so 45 min) ali 4 normalne (60 min) ure? Na šoli sem itak tud 6 (60 min) ur, ampak tako me zanima, da vem. Hvala vam za odgovore! Lp.
 
Prispevki
55
Naziv
profesorica bjologije in kemije
Zavod
brezposelna
Področje
Osnovna šola
@pikicapokica, mislim da se ne štejejo šolske ure, torej po 45min ampak kar 60 min. V primeru, da imaš sklenjeno pogodbo za polovični delovni čas, potem ti piše na pogodbi da moraš biti na šoli 20h tedensko, kar pomeni 4 ure na dan. Verjetno pa ni pomembno kaj dejansko delaš v tem času, lahko si v razredu lahko pa pišeš prirpave...
 
Prispevki
9
Naziv
dipl. prof. angleščine in slovenščine
Področje
Osnovna šola, Gimnazija
Aha, potem misliš, da si lahko priprave štejem zraven? Ker nadomeščam učiteljico, ki je na bolniški in imam samostojne ure, pa mi glede tega ni jasno.
 
Prispevki
42
Zavod
/
To, glede teh ur dejanske prisotnosti, je totalna zmeda. Učitelj, ki je zaposlen za polni delovni čas nikoli ne naredi 8 na dan, ampak mislim, da imajo delovno prisotnost le 22 ur na teden ... vse ostalo so priprave ... torej, sodeč po tem bi bilo logično, da tisti s polovičnim delovnim časom opravijo le 10 ur ... kaj pa pripravniki, ki nadomeščate? Delate več kot zaposleni, plača pa je 3,60 EUR na dan (Če sploh!!). Jaz mislim, da ravnatelji sami ne vedo, kako in kaj je prav.

Da vsaka šola dela po svoje, smo ugotovili že v večih temah (malica, delovni čas, izleti, spremstva itd.) - čas je, da ministrstvo posreduje malo bolj natančna navodila, ker nekateri delate vse, drugi nič - vsi pa boste/bomo na koncu prišli do istega cilja - pogoja za strokovni izpit ...
 
Prispevki
45
Področje
Osnovna šola
Na šoli sem približno 5-6 polnih ur. Učila sem že v prvem tednu. Kolektiv je super. Vsi mi pomagajo in sočustvujejo z dejstvom, da opravljam delo zastonj. Do zdaj še nisem začutila, da bi me izkoriščali. Pomagam in naredim kar mi rečejo, pa tudi če mi česa ne rečejo. Vesela pa sem, da me nihče ne kritizira, če imam kakšno luknjo v urniku in če takrat zgolj sedim v zbornici in klepečem.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu