Pošiljanje ponudb za zaposlitev v šolstvu

Trenutno berete:
Pošiljanje ponudb za zaposlitev v šolstvu

Prispevki
4
Področje
  1. Osnovna šola
Pozdravljeni, na zavodu mi pravijo, da naj ne čakam samo na oglase ampak naj tudi sama pošiljam ponudbe za zaposlitev na šole. Ali vi to delate? A to napišeš pač ponudbo (namesto prijave) in pošlješ in čakaš na najboljše? Je komu tako uspelo?
 
Prispevki
5
Naziv
Prof.
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
Ma tam na zavudu one madam itak niso nikoli iskale sluzb, tak da lahk je njej tam pametovat neke teorije o posiljanju ponudb.
Drgac pa ja, posljes isto kot kako drugo prosnjo, samo da spremenis naslov v Ponudba za delo.... Pa sporoci kolk ti bodo kej odgovorili, po mojih izkusnjah prav noben.
 
Prispevki
8
Področje
  1. Osnovna šola
Jaz sem pošiljala prošnje v stilu "če me zaposlite, mi boste omogočili tudi pripravništvo ...". Vedno sem dobila vsaj negativen odgovor.
A ne obupajte, glede na to, da ni razpisanih pripravništev, mogoče komu uspe.:)
 
Prispevki
95
Področje
  1. Osnovna šola
Tam na zavodu je pa ja lahko pametovati ... V glavnem, seveda lahko poskusiš, čeprav pride v poštev to bolj tam, kjer prosta delovna mesta po zakonu ni treba objavljati (npr. gospodarstvo). V šolstvu tako morajo vse objaviti, razen če gre za nadomeščanje bolniških - je pa tako jasno, če v takem primeru ne objavijo, že imajo kandidata.
 

mmm

Prispevki
10
Področje
  1. Vrtec
Tu se pa ne bi strinjala, da je tistim na zavodu lahko pametovati, ker same nimajo te izkušnje ... Dejstvo je, da je iskanje služb postalo neke vrste borba tudi na področju negospodarstva in tega se po mojem mnenju zaposlene na zavodu še kako dobro zavedajo, ker to vsakodnevno spremljajo.
Po mojih izkušnjah tudi v javnih zavodih pri pregledu prošenj oz. ponudb za delo poleg izpolnjevanja pogojev gledajo tudi "tisto nekaj več", torej kaj lahko kandidat ponudi, kar bi njihovi ustanovi prišlo prav. To se mi zdi pomembno upoštevati, če boste pošiljali ponudbe za delo izven razpisov. Sama podpiram to dejstvo, če ne drugega, vam mogoče vsaj v odgovoru sporočijo, kdaj nameravajo še koga zaposliti (pa čeprav za nadomeščanje). V ponudbi pa ne pozabite navesti, kaj vse jim lahko ponudite. Verjamem, da bo tudi tovrstnih ponudb vedno več in morda ne boste dobili na vsako poslano odgovora, ampak izgubiti pa res nimate kaj, mogoče pa uspe, le obupati ne smete!!

Pa veliko sreče, moji prijateljici je na tak način uspelo dobiti službo, ker je ravno ujela pravi čas! ;)
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu