Eurydice Slovenija Poročilo s posveta “Predstavitev analize in priporočil na področju globalnega učenja in VITR”

Prispevki
4.933
V prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je šestega februarja potekal posvet v okviru projekta Bridge 47, v sodelovanju Platforme SLOGA, Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Centra za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede in Zavoda Povod.

Na posvetu so predstavili poročilo Analiza področja globalnega učenja v Sloveniji s priporočili za nadaljnjo krepitev področja (.pdf), ki ga je v okviru projekta Bridge 47 pripravila raziskovalka Jana Arbeiter s Centra za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede. Predstavitvi je sledila moderirana razprava, ki je udeležencem omogočila predstavitev pogledov na podana priporočila in možen nadaljnji razvoj globalnega učenja in VITR.

Svoje poglede so podali predstavniki javnega in nevladnega sektorja, Aleš Ojsteršek (vodja sektorja za razvoj izobraževanja na MIZŠ), Uroš Vajgl (vodja sektorja za MRS in MHP na MZZ), Tina Trdin (društvo Humanitas) in Max Zimani (zavod Global). Sledila je izjemno plodna razprava, z dobrimi prispevki, v okviru katere so udeleženci izkazali podporo poudarkom in priporočilom raziskovalke ter jih nekoliko nadgradili.

Celotni prispevek: Sloga, 6. 2. 2020

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu